خانم مرکل و آقای اولاند هر دو بر محدود کردن بدهی های یونان، بحران زده ترین کشور عضو محدوده یورو تاکید کردند
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور جدید فرانسه، تنها ساعتی پس از به دست گرفتن زمام امور این کشور، راهی برلین، پایتخت آلمان شد و با آنگلا مرکل، صدر اعظم این کشور دیدار کرد.
رهبران دو قطب اصلی اقتصاد در منطفه یورو، روز سه شنبه (۱۵ مه- ۲۶ اردیبهشت) پس از دیدار و گفتگو در برابر خبرنگاران حاضر شدند و از همکاری نزدیک برای حل بحران اقتصادی در منطقه یورو سخن گفتند.
خانم مرکل و آقای اولاند هر دو بر محدود کردن بدهی های یونان، بحران زده ترین کشور عضو محدوده یورو تاکید کردند و بنا گذاشتند که تا چند روز دیگر (۲۳ مه) مذاکراتی را در ارتباط با حل بحران اقتصادی در محدوده اتحادیه اروپا صورت دهند.
فرانسوا اولاند که نخستین رئیس جمهور چپگرای فرانسه پس از ۱۷ سال است، با این سفر که شاید در نوع خود رکوردی جدید برای سفر خارجی یک رئیس جمهور پس از مراسم سوگند یاد کردن محسوب شود، تاحدودی به نگرانی ها از اختلاف نظر احتمالی میان پاریس و برلین بر سر نگرش به بحران یورو پایان داد.
پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، بسیاری از طرفداران نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری سابق فرانسه، اشتراک نظر و ارتباط صمیمی میان او و صدر اعظم آلمان را یکی از نقاط قوت اتحادیه اروپا برای عبور از بحران منطقه یورو می دانستند.
رئیس جدید الیزه
آقای اولاند ساعتی پیش از اولین سفر رسمی خود به عنوان رئیس جمهور فرانسه، در ساعات اولیه صبح روز سه شنبه (۱۵ مه) با اتومبیل وارد محوطه کاخ الیزه شد و مورد استقبال آقای سارکوزی قرار گرفت.
پیش از اجرای مراسم رسمی اعلام آغاز دوره جدید ریاست جمهوری، آقایان سارکوزی و اولاند به طور خصوصی با یکدیگر ملاقات کردند که در جریان آن، رئیس جمهوری سابق رمز زرادخانه های هسته ای فرانسه را به رئیس جمهوری منتخب تحویل داد.
پس از این ملاقات چهل دقیقه ای، نیکلا سارکوزی و همسرش کارلا برونی کاخ الیزه را ترک کردند و مراسم رسمی اعلام زمامداری آقای اولاند آغاز شد.
در این مراسم، فرانسوا اولاند حمایل و نشان صلیب اعظم لژیون دونور، عالیترین نشان دولتی فرانسه، و منشور آن را دریافت کرد و پس از آنکه رئیس دادگاه قانون اساسی نتیجه نهایی مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری را قرائت کرد، رسما رئیس جمهوری فرانسه اعلام شد.
آقای اولاند در نخستین سخنرانی خود در مقام رئیس جمهوری فرانسه، قول داد که با "بورس بازی" مالی مقابله کند و در صدد گشودن راهی نو در اروپا برآید هر چند تاکید کرد که دولت او بدهی سنگین دولت های قبلی را به ارث برده است.
اولاند ریاست جمهوری را از نیکلا سارکوزی تحویل گرفت و وعده داد "عزت" این مقام را احیا کند
رئیس جمهوری جدید فرانسه با تکرار مواضع خود در جریان مبارزات انتخاباتی، برنامه های ریاضت اقتصادی را به عنوان راهی برای مقابله با بحران مالی اروپا مورد انتقاد قرار داد و گفت که راه حل مورد نظر دولت او، کمک به رشد اقتصادی است.
در اشاره ای غیرمستقیم به ناخرسندی منتقدان نیکلا سارکوزی از رفتار شخصی رئیس جمهوری سابق، فرانسوا اولاند گفت که خواهدکویشد تا "عزت" مقام ریاست جمهوری را احیا کند و افزود که دوره زمامداری خود را در میان "بدهی سنگین دولتی، از رشد ماندگی اقتصادی، نرخ بالای بیکاری، عقب ماندگی در رقابت بین در بازارهای جهانی و قاره ای در تقلا برای خروج از بحرانی عمیق" آغاز می کند.
طی شش دهه ای که از استقرار جمهوری پنجم فرانسه می گذرد، فرانسوا اولاند دومین رئیس جمهوری این کشور از حزب سوسیالیست است که در میان ناخرسندی گسترده مردم از بحران مالی اروپا و اعتراض علیه نظام بازار آزاد در بسیاری از کشورهای غربی به قدرت رسیده است.
اولین رئیس جمهوری سوسیالیست فرانسه در این دوره فرانسوا میتران بود که از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۵ این سمت را برعهده داشت.
یکی از نخستین اقدامات فرانسوا اولاند در مقام رئیس جمهوری فرانسه، تعیین نخست وزیر جدید است و ناظران از ژان مارک آیرو، رهبر جناح سوسیالیست در پارلمان فرانسه، به عنوان شخص مورد نظر برای این سمت نام برده اند.
قرار است اوایل هفته آینده آقای اولاند برای دیدار با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، به زودی عازم برلین شود و گفتگو در مورد نحوه برخورد با بحران مالی اروپا موضوع اصلی گفتگوهای دو طرف را تشکیل خواهد داد.
نیکلا سارکوزی متحد اصلی خانم مرکل در برنامه ریاست اقتصادی به جهت خاتمه دادن به بحران مالی اروپا محسوب می شد و معلوم نیست که تغییرات سیاسی در فرانسه چه تاثیری بر این برنامه خواهد گذاشت.