نوشته شده توسط : brezzers

همزمان با ارایه سومین گزارش سالانه دادگاه بین المللی ویژه ترور رفیق حریری به مقام های این كشور، رسانه های خبری مختلف خبر از ارایه كیفرخواست جدید این دادگاه می دهند كه در آن اسم فرد جدیدی به فهرست افراد متهم ادعایی به ترور حریری اضافه شده است.

رفیق حریری در 23 بهمن 1383 (14 فوریه 2005) به همراه 20 تن از همراهانش بر اثر انفجاری مهیب به قتل رسید. رویدادی كه نقطه عطف مهمی در تحولات لبنان و منطقه و آغازگر دوره جدیدی از كشمكش ها و اختلافات سیاسی شد.

فضای تنش آلود سیاسی لبنان در آن زمان مانع از تشكیل كمیته ای حقیقت یاب و مستقل داخلی برای بررسی ترور شد و این پرونده خیلی زود تبدیل به یك پرونده سیاسی و عاملی برای پیشبرد اهداف سیاسی برخی گروه ها و كشورها شد.

سرانجام حدود دو سال بعد، با فشار آمریكا و همراهی متحدانش در شورای امنیت، قطعنامه 1757 در این شورا به تصویب رسید. طبق این قطعنامه بود كه دادگاه بین المللی ترور حریری شكل گرفت.

در اولین گام دادگاه بین المللی ترور حریری، متاثر از فضای سیاسی آن روزها، انگشت اتهام را به سمت سوریه نشانه رفت، اما پس از مدتی دادگاه به این نتیجه رسید كه سوریه نقشی در این ترور نداشته است. بعدا مشخص شد كه شهادت دروغین دو نفر مبنای طرح اتهام علیه سوریه شده است.

تكیه به شهادت دروغین چند نفر از سوی یك دادگاه بین المللی-كه قاعدتا باید دارای بهترین و خبره ترین بازپرس ها باشد-، و نیز بررسی نشدن زمینه ها و عوامل این شهادت های دروغین كه پرونده را به بیراهه بردند باعث شد كه بسیاری در همان زمان كفایت و صلاحیت دادگاه بین المللی ترور حریری را زیر سوال ببرند.

با وجود ابهام های متعدد درباره عملكرد دادگاه بین المللی ترور حریری، این دادگاه در دومین گام خود سال گذشته در كمال ناباوری انگشت اتهام را به سمت حزب الله لبنان نشانه رفت و چهار تن از اعضای این گروه را به دست داشتن در این ترور متهم كرد. اتهامی كه بارها از سوی حزب الله رد شده است.

بسیاری بر این نظرند كه اتهامات وارده به حزب الله همانند اتهاماتی كه به سوریه زده شده بود، برمبنای شواهد نه چندان قوی صادر شده است. طرح اتهام به حزب الله در حالی مطرح می شد كه مقام های این گروه بارها با ارایه مدارك و شواهدی، رژیم صهیونیستی را متهم اصلی در این ترور دانسته اند. موضوعی كه البته با بی توجهی دادگاه روبرو شده است.

دادگاه بین المللی ترور حریری، حدود هشت ماه پیش حكم بازداشت چهار متهم ادعایی این پرونده را به لبنان تحویل داد اما پس از اعلام دولت لبنان مبنی بر در دسترس نبودن این افراد، حدود یك ماه پیش قضات دادگاه تصمیم گرفتند چهار متهم این پرونده بصورت غیابی محاكمه شوند.

اما فعالیت دادگاه ترور حریری به همین جا ختم نشد. بتازگی این دادگاه با درخواست 'بان كی مون' دبیركل سازمان ملل متحد، برای سه سال دیگر تمدید شد.

از سوی دیگر تازه ترین خبرها حاكی از آن است كه این دادگاه، كیفرخواست جدیدی را ارایه كرده است كه گرچه تاكنون مفاد آن محرمانه بوده اما بسیاری از رسانه ها از قول منابع امنیتی لبنانی اعلام كرده اند كه در این كیفرخواست یكی دیگر از اعضای حزب الله متهم به دست داشتن در این ترور شده است.

نگاهی به رویه و عملكرد دادگاه بین المللی ترور حریری نشان می دهد كه این دادگاه بیش از آنكه با رویكردی كارشناسانه و حقوقی به بررسی پرونده ترور بپردازد، در عمل تبدیل به ابزاری در دست كشورهای غربی برای ضربه زدن به حزب الله و در نهایت حامیان منطقه ای آن شد.

اتكا بر شهادت شاهدان دروغین در متهم كردن سوریه، برخورد نكردن با این شاهدان كه جریان پرونده را منحرف ساخته بودند، ایراد اتهام به حزب الله بدون شواهد و دلایل مستند، بی توجهی و نبود رسیدگی به مدارك و شواهدی كه رژیم صهیونیستی را متهم به دست داشتن در این ترور می كند، درز اطلاعات و تحقیقات به خارج دادگاه و نیز عملكرد شبه جاسوسی اعضای كمیته تحقیق دادگاه همه نشانه هایی مبنی بر بی كفایتی و البته سیاست زدگی دادگاه بین المللی ترور حریری است.

طرح اتهام های جدید به حزب الله حاكی از كلید خوردن سناریوی جدید فشار علیه این گروه است . فشارهای جدید به حزب الله را نمی توان بی ارتباط با تحولات منطقه دانست. كشورهای غربی طی یكسال اخیر همزمان با گسترش ناآرامی ها در منطقه، عزم خود را بر ضربه زدن به جریان موسوم به مقاومت در منطقه جزم كرده اند. این محور كه كانون اصلی آن جمهوری اسلامی ایران است و در كنار آن سوریه و گروه های مقاومت فلسطینی و لبنانی قرار دارند جریانی است كه در سال های گذشته با ایستادگی در برابر سیاست ها و برنامه های غرب، رژیم صهیونیستی و همپیمانان آنها در منطقه مشكلاتی جدی را در برابر پیشبرد منافع آنها ایجاد كرده اند.

بر این اساس می توان گسترش فشارهای سیاسی و تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران، تلاش برای بحران افكنی در سوریه و نیز افزایش فشارها علیه حزب الله را همگی در جهت سیاست های غرب علیه محور مقاومت در منطقه دانست.

در این رابطه تضعیف حزب الله برای غرب و همپیمانان منطقه ای آن اهمیت ویژه ای دارد. اغراق نیست اگر این گروه را نوك پیكان جبهه مقاومت در منطقه بدانیم كه بطور مستقیم ضربات جدی را بر منافع غرب و بویژه رژیم صهیونیستی وارد كرده است.

آنچه حزب الله لبنان را تبدیل به نیروی تاثیرگذار كرده، اتكای آن به نفوذ و محبوبیت بالا در میان افكار عمومی در لبنان و منطقه است كه به نظر می رسد دادگاه ترور رفیق حریری با اتهام افكنی های پیاپی قصد هدف قرار دادن این سرمایه بزرگ حزب الله را دارد.

تحقیق**9930**1358



:: برچسب‌ها: بهار ,
:: بازدید از این مطلب : 603
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازاویل، منابع دیپلماتیك در كنگو اعلام كردند انبار مهمات بزرگی در شرق برازاویل منفجر شد كه در پی آن علاوه بر چند انفجار دیگر چتری از دود آسمان پایتخت كنگو را فراگرفت.

به گفته شاهدان عینی وسعت انفجار به حدی بود كه چتر دود ناشی از آن از كینشازا قابل مشاهده بود.

این انفجارهای قوی موجب شد كه موجی از وحشت كینشازا را نیز فراگرفت.

بنابراین گزارش ارتباطات تلفنی بین برازاویل و كینشازا در پی این انفجار مختل شد.

علت اصلی انفجار انبار مهمات شهر برازاویل هنوز اعلام نشده است.

مترجمام 1583 **1446 **



:: برچسب‌ها: چشم انداز , سیاه , لندن ,
:: بازدید از این مطلب : 690
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این تظاهرات كه تصاویر آن به صورت زنده از تلویزیون كره شمالی پخش شد، تظاهركنندگان شعارهایی را علیه ' لی میونگ باك' رئیس جمهور كره جنوبی سر دادند.

این تصاویر تلویزیونی شهر سوندانی را نشان می‌داد كه در میدان مركزی پیونگ‌یانگ تجمع كرده و پوسترهای بزرگی از 'كیم جونگ اون' رهبر كنونی و 'كیم جونگ ایل' رهبر فقید كره شمالی در دست داشتند.

معترضان همچنین از دولت سئول به دلیل آنچه كه كره شمالی توهین به خانواده سلطنتی حاكم بر این كشور و نیز بی احترامی در جریان مراسم عزاداری رهبر فقید كره شمالی قلمداد كرده است، انتقاد كردند.

در این تظاهرات كه مقام های ارشد نظامی و اعضای حزب كمونیست سازماندهی آن را به عهده داشتند و یك ساعت به طول انجامید، 'كیم جونگ اون' رهبر و جانشین رهبر فقید كره شمالی حضور نداشت.

كره شمالی روز جمعه بار دیگر تهدیدات گذشته خود را درباره آغاز جنگی مقدس علیه سئول تكرار و نیروهای كره جنوبی را به خدشه داركردن جایگاه رهبران عالی پیونگ یانگ متهم كرد.

'رای یونگ هو' از مقامات ارشد نظامی كره شمالی در گردهمایی روز یكشنبه با تكرار چنین مواضعی، مقامات كره جنوبی را 'سگ های دیوانه' و 'بیمار روانی' خطاب كرد و بار دیگر نسبت به حمایت از رهبر جوان كره شمالی و حفاظت از وی در مقابل حملات احتمالی ابراز تعهد كرد.

بسیاری از تظاهركنندگان با دست داشتن پلاكاردها و پرچم های قرمز 'اقدامات تلافی جویانه' علیه سئول را خواستار شدند و از رهبران كره شمالی خواستند از رهبر كنونی این كشور حمایت كنند.

این تظاهرات به دنبال اقدام نادر هفته گذشته پیونگ یانگ در تعامل با آمریكا بر سر برنامه هسته ای این كشور برگزار شد.

مقامات كره شمالی پنج شنبه گذشته اعلام كردند در مقابل كمك غذایی آمریكا برخی از فعالیت های هسته ای خود را متوقف خواهند كرد.

مترجمام**9158**1392



:: برچسب‌ها: وابسته به تکزاس , اقیانوس ,
:: بازدید از این مطلب : 645
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش روز یكشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، پیرو بخشنامه های موضوع ضوابط استفاده از عبارت «بین المللی»، «ملی»، «كشوری» و« استانی» در عنوان همایش ها و جشنواره ها و موضوع ضوابط و دستورالعمل اعتبار سنجی مراكز و موسسات آموزشی و همچنین در اجرای ماده 19 قانون مدیریت خدمات كشوری، ماده 63 قانون برنامه پنجم توسعه كشور و تصویب نامه هیئت وزیران، در خصوص استفاده از خدمات مشاوره مدیریت توسط دستگاههای اجرایی، حمایت مالی از همایش ها و یا اعزام كاركنان برای شركت در همایش ها از سوی دستگاه های اجرایی در صورتی امكان پذیر است كه برگزار كنندگان همایش، مجوز برپایی آن را از این معاونت دریافت كرده باشند.

بر این اساس، اعزام و ثبت نام كاركنان دستگاه های اجرایی ‌در دوره‌های آموزشی برگزار شده توسط تمامی شركت‌ها، موسسات و سایر مراكز آموزشی، در صورتی مجاز است كه از سوی این معاونت اعتبار سنجی شده و مجوز لازم را برای برگزاری دوره ها و سمینارهای آموزشی، دریافت كرده باشند.

بدیهی است گواهینامه های صادر شده از سوی مراكز بدون مجوز فاقد اعتبار است.

همچنین آخرین فهرست مربوط به شركت‌های خدمات مشاوره مدیریت كه ازسوی این معاونت تشخیص صلاحیت شده و دستگاه های اجرایی مجاز به عقد قرارداد و استفاده از خدمات مشاوره ایی آنها هستند، در وب سایت این معاونت به نشانی www.mdhc.ir قرار می گیرد.

بدیهی است امور مدیریت عملكرد این معاونت آماده پاسخگویی به استعلام های مربوط است.

سیام** 9129



:: برچسب‌ها: شب , عکاسی ,
:: بازدید از این مطلب : 642
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

در سال‌های اخیر به دلیل بحران‌های سیاسی و اقتصادی حاكم بر كشورهای جهان به ویژه در آمریكا و اروپا، و نارضایتی مردم از نظام های موجود، میزان مشاركت مردمی در انتخابات به مراتب كاهش یافته است. در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2012 در چند كشور مهم جهان همچون آمریكا، فرانسه و روسیه، مجله آنلاین تحلیلی خبری 'اسلت' فرانسه در مقاله ای به بررسی عوامل مشاركت مردم اروپا به ویژه مردم فرانسه دراین زمنیه پرداخته و می نویسد: رأی دادن امری طبیعی است اما با این همه محاسبه هزینه امتیازات به بسیاری از عوامل بستگی دارد: بی اعتمادی به سیاست، موضعگیری نامزدها و غیره. بعد از هر انتخابات این فرضیه ها به منظور توجیه افزایش عدم مشاركت در انتخابات مطرح است، اما یك سؤال به ندرت پرسیده می شود: چرا اكثریت قریب به اتفاق رأی دهندگان برای رأی دادن هنوز هم در تكاپو هستند؟ دست كم برای انتخابات ریاست جمهوری. درحالیكه 40 درصد فرانسوی ها اعلام می كنند كه چندان علاقه ای به سیاست ندارند از میان همین افراد هم 83 درصد بر این باورند كه رأی و نظر آنان هیچ گاه به حساب نمی آید.

**چرا مردم رأی می دهند؟

------------------------------

در بخشی از این مقاله با تیتر 'چرا آنها به پای صندوق های رأی می روند؟' می خوانیم: مشاركت انتخاباتی یك قطعیت نیست. رأی دهندگان برای تصمیم گیری در این زمینه، ابتدا بهای مشاركت انتخاباتی و منافع و مطالبات مورد انتظارشان را می سنجند. چنانچه ببینند كه سود بالایی از این مشاركت به دست خواهند آورد، رأی خواهند داد.

**هزینه های مشاركت در انتخابات

---------------------------------------

هزینه اصلی برای رأی دهندگان در اصل، زمان صرف شده برای كسب اطلاعات در مورد نامزد موردنظر است. آنقدر كه زمان صرف شده برای این اطلاع رسانی هزینه بر است، به لحاظ اقتصادی نیست.

'اَبل فرانسوا'(Abel François) پژوهشگر دانشگاه استراسبورگ در این باره می گوید: 'زمان صرف شده برای به دست آوردن اطلاعات در مورد نامزدها در نوع خود هزینه زیادی است، زیرا این زمان می تواند صرف كارهای دیگر شود.' بنابراین كاهش هزینه اطلاع رسانی، مشاركت انتخاباتی را تقویت می كند. برای مثال، این امر كه مبارزات انتخاباتی بر روی موضوعاتی همچون مبارزه با سرمایه داری و یا دفاع از ارزش ها متمركز شود، روند اطلاع رسانی را تسهیل خواهد كرد، چراكه رأی دهنده به دنبال عناصری است كه بتوانند سریع تر او را جذب كنند.

ابل فرانسوا می افزاید: 'سطح آموزش نیز بر این هزینه تأثیر می گذارد: رأی دهندگان كم سواد به لحاظ نظری ناگزیرند زمان بیشتری برای دستیابی به اطلاعات لازم برای یك انتخاب درست صرف كنند. رأی دهندگان تحصیل كرده با توجه به دانش سیاسی شان، بیشتر در انتخابات شركت می كنند، زیرا هزینه كم تری برای كسب اطلاعات صرف می كنند.

**ره آوردهای مشاركت در انتخابات

--------------------------------------

در بخشی از این مقاله آمده است: فرد رأی دهنده ضمن بررسی زمان صرف شده برای جمع آوری اطلاعات در مورد نامزدهای انتخاباتی، آن را با منافع مورد انتظار خود مقایسه می كند. برای مثال فرانسوا از مفهوم 'مشاركت مدنی' به 'علاقمندی به سیاست و مشاركت در یك عمل گروهی' تعبیر می كند.

ازسوی دیگر مناطق روستایی متحدتر و منسجم تر از مناطق شهری هستند. 'ژان ـ ایو دورمژان' استاد علوم سیاسی دانشگاه مونپلیه در این باره می گوید: 'مشاركت در انتخابات یك حركت جمعی است. افرد از طریق محرك ها و یا خرده فشارها با یكدیگر آشنا می شوند. این محرك ها در جوامع كوچك، برجسته تر هستند: 'وقتی در انتخابات شركت نمی كنیم بیشتر به چشم می آئیم'! و دیگر از حوزه شخصی و خصوصی خارج می شود.'

به زعم ژان ـ ایو دورمژان، خانواده معمولا قدرت و تأثیر زیادی در این زمینه دارد. این پژوهشگر در كتاب خود با عنوان 'دموكراسی در خودداری از دادن رأی' توضیح می دهد كه زوج ها با هم رأی می دهند و در عین حال نیز با هم از رأی دادن خودداری می كنند.

**مشاركت سرمایه داران و مقامات رسمی

------------------------------------------------

برخی رأی دهندگان نیز چنانچه بدانند انتخابات می تواند به طور مثبت یا منفی بر موقعیتشان تأثیر بگذارد، انگیزه بیشتری برای رأی دادن، دارند. به زعم سرمایه داران بزرگ، یك تغییر انتخاباتی می تواند برای آنها به معنای به دست آوردن و یا از دست دادن، باشد.

براساس تحقیقات مشترك انجام شده ازسوی 'فرانسوا فشینی' و 'ابل فرانسوا'، مقامات بلندپایه عموما مشاركت بیشتری در انتخابات دارند، زیرا یك تغییر سیاسی، تغییر بودجه در وزارتخانه مربوطه یا تغییر در دستمزدها و شرایط كاری آنان را درپی خواهد داشت. همین امر برای كشاورزان به شدت وابسته به كمك های مالی دولت(یارانه ها) و یا برای پزشكان كه به طور غیرمستقیم به بازپرداخت های تأمین اجتماعی وابسته هستند، صدق می كند.

**نقش نظرسنجی ها در نتایج انتخابات

-------------------------------------------

ابل فرانسوا تصریح می كند: هنگامی كه امتیازات در نظرسنجی ها اندك نشان داده و نتایج با عدم قطعیت بالا مشخص می شود، رأی دهندگان، بیشتر برای پیروز كردن نامزد موردنظرشان با یكدیگر متحد می شوند. در آمریكا، به دلیل اختلاف زمان بین ایالات مختلف، می بینیم كه نظرسنجی های منتشر شده در شب، می تواند رأی دهندگان را امیدوار و یا مأیوس كند. در زمان جمهوری پنجم در فرانسه نیز كه با حضور گسترده مردم در انتخابات همراه بود، نظرسنجی های منتشر شده، شاید نتایج را به نفع 'والری ژیسكار دستن' و به ضرر 'فرانسوا میتران' تغییر داد.

در این مقاله همچنین وخامت اوضاع اقتصادی عامل دیگری برای مشاركت همگانی در انتخابات شمرده شده است. فرانسوا ابل در این باره می گوید: این عامل نقش مهمی در مشاركت ایفا می كند. در این معنا زوال شاخص های اقتصادی می تواند تأثیر مثبتی در مشاركت مردم در انتخابات داشته باشد. احزاب و نیز هزینه های انتخاباتی نیز نقش مهمی در این زمینه دارند.

علیرغم جنجال های رسانه ای كشورهای درگیر انتخابات ریاست جمهوری در سال 2012، برگزاری تظاهرات در روسیه در اعتراض به حضور مجدد پوتین در عرصه سیاسی این كشور، گزارش های متعدد مبنی بر بی اعتمادی مردم فرانسه به سیاستمداران این كشور به دلایل متعدد ازجمله كاهش رتبه اقتصادی این كشور، حذف فرصت های شغلی برای جبران كسری بودجه و ... و همچنین اوضاع نابسامان اقتصادی در آمریكا و بحران بیكاری در این كشور، نشان می دهد كه مردم این كشورها شاید حتی برای تغییر این اوضاع هم پای صندوق ها نیایند. به ویژه شهروندان فرانسوی ـ افراد 20 تا 40 ساله ـ كه معتقدند انتخاب راستگرا و یا چپگرا چندان تفاوتی نمی كند و اوضاع بدتر از قبل خواهد شد.

پژوهش**ز.ج**9123



:: برچسب‌ها: کالیفرنیا , تابستان ,
:: بازدید از این مطلب : 579
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers
آخرین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام

آخرین جلسه این دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام با غیبت محمود احمدی نژاد برگزار شد

آخرین جلسه پنجمین دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران به ریاست اکبر هاشمی رفسنجانی برگزار شد.

در این جلسه که روز شنبه ۱۳ اسفند، ۳( مارس) برگزار شد، آقای هاشمی رفسنجانی به انتخابات نهمین دوره مجلس اشاره کرده و گفت که امیدوار است نتیجه این انتخابات، تشکیل مجلسی خوب و منسجم باشد تا در آینده شاهد پیشرفت، توسعه پایدار، ثبات و آرامش بیشتری برای کشور باشد.

او همچنین به مناسبت به پایان رسیدن پنجمین دوره کاری مجمع تشخیص مصلحت نظام، "از عملکرد تک تک اعضای مجمع و همکاری و همراهی بی شائبه‌شان" در طول دوره پنج ساله اخیر مجلس تشکر کرد.

آخرین جلسه این دوره مجمع بدون حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران برگزار شد.

آقای احمدی نژاد به عنوان رئیس قوه مجریه ایران از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است اما بیشتر از یک سال است که در جلسات مجمع شرکت نمی‌کند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران هر پنج سال یک بار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران را تعیین می‌کند.

ریاست مجمع از ۱۳۶۶ تا ۱۳۶۸ بر عهده علی خامنه‌ای، رهبر کنونی ایران و از ۱۳۶۸ تاکنون بر عهده اکبر هاشمی رفسنجانی بوده است.

پس از شروع اعتراضات به نتایج انتخابات مناقشه برانگیز سال ۱۳۸۸، آقای هاشمی رفسنجانی از تریبون نماز جمعه انتقاداتی علیه نحوه برخورد با معترضان مطرح کرد.

این انتقادات با برخوردهای تند اصولگرایان رو به رو شد.

او از آن زمان تا کنون به عنوان خطیب، در نماز جمعه شرکت نکرده و از یک سال پیش هم زیر فشار سیاسی منتقدانش، جایگاه ریاست مجلس خبرگان را از دست داده است.

صاحبنظران پیش‌بینی کرده‌اند که رهبر ایران از انتخاب آقای هاشمی به عنوان رئیس آینده مجمع تشخیص مصلحت نظام خودداری کند.

مجمع تشخیص مصلحت نظام نخستین بار، در تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۶۶ توسط آیت الله خمینی، رهبر انقلاب ایران و به منظور حل اختلافات میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تاسیس شد اما در سال ۱۳۸۸ و پس از تغییر قانون اساسی جمهوری اسلامی وظایف این نهاد دولتی افزایش پیدا کرد.

از سال ۱۳۸۵، آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اختیار نظارت بر عملکرد قوای سه گانه در اجرای سیاست‌های کلی را که از اختیارات رهبر است، به این مجمع واگذار کرده است.



:: برچسب‌ها: نشان , تایوان ,
:: بازدید از این مطلب : 617
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از روابط عمومی فدراسیون كبدی، تیم ملی كبدی بانوان ایران در دیدار نیمه نهایی این رقابت ها با نتیجه 46 بر 26 مقابل تیم تایلند به برتری رسید و به دیدار نهایی راه یافت.

تیم بانوان كشورمان كه در نخستین حضور خود در مسابقه های جهانی كبدی موفق شده است به دیدار نهایی صعود كند، برای كسب مقام قهرمانی، عصر امروز (یكشنبه) به مصاف برنده دیدار تیم های ژاپن و هندوستان می رود.

مسابقه های كبدی قهرمانی بانوان جهان از روز 11 اسفند ماه با حضور 16 تیم در چهار گروه چهار تیمی آغاز شده است.

صدیقه جعفری، فریده ظریف دوست، سلیمه عبدالله بخش، زهرا معصوم آبادی، فاطمه نیرویار، زهره تربتی نژاد، غزال خلج، رقیه عبداللهی، مونا نوروزیان و هاجر شاهین كمال، اعضای تیم ملی كبدی بانوان ایران را در این مسابقه ها تشكیل می دهند.

7537 / 1589



:: برچسب‌ها: ایتالیا , هندوستان ,
:: بازدید از این مطلب : 589
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

این اعداد و ارقام در بررسی های خبرنگار ایرنا به دست آمده است.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا، ' مصطفی محمد نجار ' وزیر كشور دیروز در جمع خبرنگاران از مشاركت 64.2 درصد واجدان شرایط در انتخابات خبر داد.

وی درعین حال گفت كه رقم دقیق و نهایی درصد مشاركت مردم در انتخابات با پایان شمارش آرا اعلام خواهد شد.

مردم ایران در حالی ركورد بالایی را در دور نهم ثبت كردند كه در انتخابات مجلس هشتم، 51 درصد واجدان شرایط در رای گیری شركت كرده بودند.

بنا بر این، بیش از 13 درصد میزان مشاركت مردم كشور در انتخابات نسبت به دور قبل افزایش داشته است.

از سوی دیگر، بررسی جزیی تر این آمار در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر نتایج جالبی را نشان می دهد.

در دوره قبل، مشاركت مردم تهران در انتخابات مجلس هشتم ، 30.22 درصد بود.

در انتخابات جمعه ای كه گذشت، این رقم به 48درصد رسیده است و این یعنی 17 درصد افزایش حضور مردم پایتخت پای صندوق های رای.

رقم 48 درصدی حضور مردم حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر را نیز وزیر كشور اعلام كرده است.

درانتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی 48 میلیون و 288 هزار و 799 نفر واجد شرایط لازم رای دادن بودند.

در این دوره از انتخابات سه میلیون و 960 هزار نفر برای نخستین بار می توانستند در انتخابات مجلس شركت كنند.

انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی جمعه گذشته در حالی با حضور پرشور و گسترده مردم عزیز در جای جای ایران اسلامی برگزار شد كه طی ماه های اخیر رسانه های وابسته به نظام سلطه و در راس آنها آمریكا و رژیم صهیونیستی از هیچ تلاشی برای ایجاد یاس و ناامیدی در ملت ایران دریغ نكردند.

رسانه های وابسته به نظام استكبار همه امكانات خود را به همراه عناصر ضدانقلاب خارج نشین به كار گرفتند تا به خیال خام خویش با دلسرد كردن مردم ، مانع از حضور پرشور آنان در انتخابات شوند.

اما همانگونه كه حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش بینی كرده بودند این بار نیز ملت ایران با حضور آگاهانه و توام با بصیرت خود در انتخابات ؛ سیلی محكمی به چهره استكبار زد.

سیام**9121**2026



:: برچسب‌ها: ماکرو , طبیعت ,
:: بازدید از این مطلب : 577
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

انتشارات خانه و ادبیات گوتنبرگ در سوئد این کتاب را منتشر کرده است

مردمان هر سرزمینی با خواندن سفرنامه هائی که بیگانگان درباره آنان و دیار آنان می نویسند، خود و فرهنگ خود را «از چشم دیگری» می بینند و در این نقش و تصویر، گاه، چهره یا خطوطی را می بینند که خود قادر به دیدن آن نیستند یا چشم بستن بر آنها را ترجیج می دهند. اما نقش منقوش در سفرنامه، خود از نگاه دیگری، هشداری می تواند باشد برای صاحب تصویر یا امکانی برای شناخت بهتر خود و شناخت گام اول نقد و تحول و تغییر است.

اروپائیان گزارش سفر خود به ایران را در سفرنامه های گوناگون ثبت کرده اند اما کتاب «به سوی طبس»، نوشته ویلی شیرک لوند، به دلیل برخورداری نویسنده از شاخصه های نادر از بهترین نمونه های ژانر سفرنامه نویسی است.

تجربه غنی شیرک لوند در خلق داستان، آشنائی او با تاریخ و فرهنگ ایران و زبان و ادبیات کلاسیک فارسی، نگاه تیز و ذهن هشیار و خلاق او، توانائی او در نگاه کردن و گذرکردن از نمود و ظاهر به ماهیت و باطن، و در خواندن نگفته ها و نگفتنی ها در میان خطوط، در لایه پنهان کردار و گفتار آدمیان، در معماری ساختمان های شهر و ده، در ساختار شعر، در بافت آئین ها یا در نحوه کنار آمدن آدمی با طبیعت و فضا، سفرنامه موجز او به ایران را به تصویری گویا و نقشی جذاب و زیبا برکشیده اند.

سفرنامه شیرک لوند به ایران در ساختاری منسجم و در بافتی جذاب و روائی نقل شده و راوی دیده های خود را نه با وصف و توصیف های کلی یا داوری های شتابزده و سطحی که در اشیاء، حادثه ها، کردارها و برخوردها روایت می کند.

نسخه سوئدی کتاب "به سوی طبس" در سال ۱۹۵۹ میلادی و ترجمه فارسی آن اخیرا منتشر شد.

ایران از روزگار نگارش این سفرنامه تاکنون توفان ها و تحولات بسیاری را تجربه کرده است اما نقش و تصویر ایران و ایرانیان در این کتاب نه بر موقعیت های گذرای محدود و مشروط به زمان، که بر ماندگارترین مولفه های این سرزمین و فرهنگ بنا شده و بخش عمده این تصویر را هنوز می توان دید.

کتاب "به سوی طبس" را فرخنده نیکو و ناصر زراعتی به فارسی برگردانده اند و انتشارات خانه و ادبیات گوتنبرگ در سوئد آن را منتشر کرده است.

زبان و نثر موجز، چند بعدی، روائی ـ تصویری و لایه در لایه کتاب از زیباترین شاخصه های آن است و مترجمان در بازآفرینی این زبان کامیاب بوده و بار نثر، ضرباهنگ و زیبائی و ایجاز آن را به خوبی به فارسی منتقل و در مقدمه و پیوست پایانی کتاب نیز توضیحاتی مفید ارائه کرده اند.

نثر چالشگر نویسنده جهانگرد

ویلی شیرک لوند، در سال ۱۹۲۱ در هلسینکی متولد شد و در اوائل دهه چهل میلادی به تابعیت سوئد در آمد. در فلسفه، ادبیات و ریاضیات تحصیل کرد، زبان های روسی، فارسی و چینی را نیز آموخت و نخستین مجموعه داستان های کوتاه خود را در سال ۱۹۴۸ منتشر کرد.

ویلی شیرک لوند با این مجموعه و چند نمایشنامه و داستان که پس از آن منتشر کرد، به عنوان یکی از مطرح ترین نویسندگان سوئدی و یکی از نویسندگان مطرح اروپا تثبیت شد. سفرنامه یونان و به سوی طبس از آثار مشهور او به شمار می روند.

ایرانیان و سفرنامه نویسی

پیشنیه سفرنامه نویسی در ادبیات اروپائی به گزارش گزنفون از سفر به سرزمین پارس به دوران هخامنشیان بازمی گردد و سفرنامه نویسی، دستکم از قرن یازده میلادی به بعد از غنی ترین ژانرهای ادبیات اروپائی است.

پیشینه سفرنامه نویسی در جهان اسلام به یعقوبی و ابن حوقل برمی گردد. ابن بطوطه، معروف ترین سفرنامه نویس جهان اسلام، که در سال های ۷۰۳ تا ۷۷۹ هجری قمری می زیست، گزارش سفرهای خود را در کتاب «تحفه النظار فی غرائب الامصار و العجایب الاسفار»، که به «رحله» یا« سفرنامه ابن بطوطه» نیز معروف است، ثبت کرده است.

اما ادبیات کلاسیک فارسی در ژانر سفرنامه نویسی، جز در چند اثر انگشت شمار چون «سفرنامه ناصرخسرو»، که گزارش جذاب سفرهای او را در سال های ۴۳۷ تا ۴۴۴ هجری قمری دربردارد، چندان غنی نیست و انگار پیشینیان عارف مزاج ما کنجکاوی و رغبت چندانی به سیاحت نداشتند، ماندن در چارچوب امینت خانه را به خطر سفر به ناشناخته ها و «سیر انفس» را به «سیر آفاق» ترجیح می دادند.

شعر تا پیش از انقلاب هنر سرآمد در ایران بود و از این رهگذر می توان به چند سفرنامه منظوم اشاره کرد همچون «تحفه العراقین»، اثر خاقانی، شاعر بلندآوازه قرن ششم هجری، که سفر او را به مکه و عراق عجم توصیف می کند، مثنوی معروف نزار قهستانی شاعر قرن هفتم، که سفر شاعر را به اصفهان، تبریز، گرجستان، ارمنستان، باکو و اردبیل روایت می کند و «مطلع‌السعدین»، سروده عبدالرزاق سمرقندی، شاعر قرن نهم هجری قمری، که ماجراهای سفر او را به بیجانگر، از بنادر معروف هند آن روزگار در بر دارد.

سفرنامه نویسی اروپائیان درباره ایران از دوران صفوی و به روزگاری باب شد که پای تاجران، سفیران، سیاست پیشگان و ماجراجویان به ایران رسید.

به دوران قاجار ایرانیان به ناچار از چشم دیگران نیز به خود نگریستند و ترجمه سفرنامه اروپائیان در باره ایران به زبان فارسی بدین دوران آغاز شد.

سفرنامه ژان شاردون با عنوان «سفر به ایران و هند شرقی» از نخستین سفرنامه هائی بود که به فارسی ترجمه شد. سفرنامه ادوارد براوان با نام «یک سال در میان ایرانیان» و سفرنامه ادوارد پولاک، پزشک آلمانی ناصرالدین شاه با نام «ایران سرزمین و مردم ان» از معروف ترین سفرنامه های اروپائی است که در باره ایران دوران قاجار تالیف شده اند.

جهان به دوران قاجار بر ایران فرود آمد و ایرانیان بدین روزگار حیرت زده به سیاحت جهانی رفتند که از آنان پیشی گرفته بود و سفرنامه نوشتند.

سفرنامه میرزا ابوطالب اصفهانی با نام «مسیر طالبی»، «سفرنامه حیرت»، گزارش سفر ابوالحسن خان ایلچی به لندن، سفرنامه حاج سیاح محلاتی، سفرنامه حج علی خان امین الدوله، سفرنامه میرزا صالح شیرازی و سفرنامه ناصرالدین از معروف ترین سفرنامه های این دوران است.

نگارش سفرنامه های خیالی به قصد آموزش نیز به دوران قاجار باب شد و دو کتاب «سیاحت نامه ابراهیم بیک»، اثر زین العابدین مراغه ای و «مسالک المحسنین» نوشته عبدالرحیم طالبوف بر فکر انقلاب مشروطه تاثیر بسیار بر جای نهادند.

پهلوی اول نیز که شوق سفرنامه نویسی در سر داشت اما توان نوشتن نداشت ماجراهای سفر خود را به خوزستان به دبیر خود تقریر و ثبت کرده است.

در دهه چهل جلال آل احمد با نوشتن گزارش سفر خود به مکه و مدینه در کتاب «خسی در میقات» اثری زیبا بر جای نهاد. آل احمد گزارش سفر خود به شوروی آن روزگار را نیز در کتاب «کارنامه سفر روس» ثبت کرد. برخی تک نگارهای او نیز چون «تات نشینان بلوک زهرا» به سفرنامه شباهت می برند.

صادق هدایت با نوشتن کتاب «البعثه الاسلامیه فی البلاد الفرنجیه» سفرنامه خیالی گروهی از مبلغان اسلام به فرهنگ، یکی از زیباترین طنزهای زبان فارسی معاصر را خلق کرد و چند دهه پس از او احمد شاملو، به همین سیاق، سفرنامه ای طنزآمیز از زبان یکی از شاهان قاجار نوشت.

به دوران پهلوی دوم انتشار سفرنامه های جذاب و عامه پسند در نشریات باب شد .«سفرنامه براداران امیدوار» در دهه چهل، که در قالب پاورقی نشریه ای هفتگی منتشر می شد، از پرخواننده ترین متون نشریات عامه پسند بود.

نثر زیبا، فشرده، چند پهلو و چند بعدی ویلی شیرک لوند از شاخصه های آثار او است. به گفته مترجم «شیرک لوند متن را صیقل می دهد و با حذف حواشی و زوائد می کوشد تا حد ممکن به ذات اشیاء، طبیعت و انسان نزدیک شود.»

در آثار او چشم اندازها و فضاهای درونی و بیرونی چند بعدی است. این شاخصه و «لحن کنایه آمیز او خواننده را مدام با لایه های جدیدی از متن رو به رو می کند.»

در نثر شیرک لوند، پاراگراف ها و لایه ها و گاه جمله ها یکدیگر را نفی می کنند، ضرباهنگ نثر و تعارض جمله ها خواننده از را از ایده ای به ایده دیگر می برند، تصویر های متضاد در بافتی همگن ترکیب می شوند و متن ذهن خواننده را به چالش می طلبد و به گفته مترجم «در نثر شیرک لوند اتفاق شگفتی می افتد. نثر او گردبادی است از تضادها، فضائی می آفریند که خواننده در کشاکش میان قطب های متضاد متن، مردد و معلق می ماند. قلم او از داوری سرباز می زند و از ارائه تصویرهای تک بعدی می پرهیزد. تصویرها و تعبیرهای متضاد به موازات هم پیش می روند، با زیبائی تمام کنار هم می نشینند و در نهایت گوئی تعارضی با هم ندارند. معنا از میان رابطه درونی تصاویری که از زندگی و طبیعت ارائه می دهد، زاده می شود.»

شیرک لوند از تاریخ، ادبیات و فرهنگ ایران و از زبان و ادبیات کلاسیک فارسی آگاهی کافی دارد و این آشنائی زمینه ای بارور فراهم می کند تا او از حال به گذشته و از گذشته به آینده پل زده و با شکستن زمان خطی روایت، گذشته ادبی و تاریخی را به حال احضار کند.

ارس، رودخانه خاموش

شیرک لوید از روسیه به ایران آمده و به تبریز، تهران، شیراز، اصفهان مشهد و سرانجام به مقصد اصلی خود طبس سفر می کند.

کتاب با توصیف کوه های قفقاز و ردوخانه ارس در شمال ایران آغاز می شود: «قفقاز. قفقاز لرمانتف. کوه های عریان با قله های درخشان از برف. چربی میش و غرور.»

رودخانه ارس روزگاری فضای زنده ارتباط بین دو سوی خود بود اما به روزگار سفر شیرک لوند، به مرز ایران و شوروی و بخشی از پرده آهنین دوران جنگ سرد بدل و به عنوان رودخانه زنده، نفی و خاموش شده بود.

«هیچ گوسفندی برای نوشیدن آب کنار ارس نمی آید. هیچ کس از جریان پرخروش آن عبور نمی کند. به عبث می غلتد رودخانه زیر تابش خورشید در امتداد سیم خاردار وبرج نگهبانی.»

شهرهائی که توهمی بیش نیستند

«در شرق ابتدا شهر می سازند، سپس آن را خیابان بندی می کنند... شهر شاید قدیمی است. در طول هزاره ها بر زباله های خود ایستاده. دیوارهای فروریخته، سفال های شکسته. مایه وجد و سرور باستان شناسان. گل و لای خاک صامت لگدمال شده روی این همه زندگی. روزها و مرگ ها با پیچ و خم کوچه هائی که به خانه ها می رسند.»

شیراک لوید با نگاه دقیق خود و با خواندن معماری شهرهای ایران آسیب های مدرنیزاسیون تحمیلی دوران پهلوی دوم را در می یابد. در این روند لایه نازکی از مردم مرفه در شهرهای بزرگ فضاهای زیستی، خانه و زندگی خود را به تقلید از کشورهای پیشرفته غربی تنظیم می کردند اما اکثریت مردم پشت دیوارهای کور خانه های مخروبه خود، با نفرت به این لایه ها می نگریستند و نفرت سرانجام در انقلاب اسلامی زبان باز کرد.

«برای فورد و ونگوارد و مرسدس بنز، خیابان لازم است و خط کشی» و «خانه های قدیمی که در مسیر خط کش قرار می گیرند جملگی فرومی ریزند.»

«جای زخم در مسیر خیابان گوشت تازه می آورد و هنگامی که بافت مغازه ها شکل می گیرد جوش می خورد. در امتداد خیابان نوبنیاد، دستفروشان و پینه دوزان، نشسته در پستوها و دکه هاشان، مشغول کسب و کارند. پس پشت آنان شهر همچون گذشته است. با کوچه پس کوچه های پیچ در پیچ و دیوارهای کوتاه.»

در شهرهای نوبنیاد با «مجسمه های آب طلا داده شده دیکتاتور»ها (پهلوی اول و دوم)، «ردیف دکان ها با همان خرت و پرت ها. همان چیزهای ضروری لوکس یا اشغال همیشگی. صدای بوق اتوموبیل ها و سینماها»، «نبض زندگی و حسرت می زند» و «انگار شهر میلیونی باد گرد و خاک اتومبیل ها و زباله هایش همچنان توهمی بیش نیست. انگار آدمیزاد هنوز توی همان دهکده است.»

خانه های شرقی و باغ ایرانی

شیراک لوید در باره خانه های ایرانی می نویسد: «خانه شرقی رو به درون باز می شود و خانه غربی رو به بیرون باز می شود. خانه غربی خود را به نمایش می گذارد همان گونه که زن های غربی، بالکن ها، گلدان ها و آنتن ها ی تلویزیون. خانه شرقی تنها دیوار کور و دری بسته را به نمایش می گذارد. در ورودی مثل سوراخ مورچه است. همه چیز پوشیده است. خانه های کور به هم فشرده راه نفوذ را می بندد و دیوار از حال و روز کسانی که در پس آن زندگی می کنند چیزی فاش نمی کند.»

باغ ایرانی در جهان به طراحی خاص خود، به گل ها، حوض های پرآب بزرگ، آلاچیق ها و سروهای خود شهره است اما شیراک لوید می نویسد «آن چه باغ ایرانی را می سازد گل های آن نیست. بوته های بنفشه، نهال های الوچه و درختان پرتقال هم نیست و نه حتی ماهی قرمزی که خاص باغ ایرانی است بلکه چشم انداز بیرون باغ است. زمین بایری که باغ در کنار آن ابیاری می شود. روح باغ ایرانی بوته گل سرخ نیست، دیوار است.»

توصیف بناهای کریمخانی و آئین چوب بازی در جشن تولد امام دوازدهم شیعیان در شیراز، توصیف کیسه کشی در حمام های عمومی، توصیف بادگیرهای یزد و کویرهای ایران از زیباترین توصیف های این کتاب است.



:: برچسب‌ها: تصویر , طبیعت ,
:: بازدید از این مطلب : 568
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

یکی از قطارهای حادثه‌دیده در لهستان روی ریل اشتباه حرکت می‌کرد.

بر اساس اعلام مقامات محلی، به دنبال تصادم دو قطار در جنوب لهستان، ۱۵ نفر کشته و ۵۰ نفر زخمی شده‌اند.

تلویزیون دولتی لهستان گزارش داده است که این حادثه شامگاه روز شنبه، سوم مارس، در مسیر راه‌آهن ورشو-خارکوف رخ داده است.

یکی از مقامات ارشد راه‌آهن لهستان گفته است که دو قطار سریع‌السیر که یکی از آنها روی ریل اشتباه حرکت می‌کرد، با هم از روبه‌رو برخورد کرده‌اند.

دانلد تاسک، نخست وزیر لهستان، این حادثه را "تراژیک‌ترین حادثه ریلی" لهستان خوانده است.

آقای تاسک بامداد روز یکشنبه، چهارم مارس، به همراه سه وزیر دولت لهستان به محل حادثه رفت.

این دو قطار که در مجموع ۱۰ واگن داشتند، در زمان حادثه، حامل نزدیک به ۳۵۰ مسافر بودند.

نیروهای پلیس، آتش‌نشانی و امدادرسانان برای کمک به زخمیان و نجات حادثه‌دیدگان به محل حادثه اعزام شده‌اند، ولی یکی از آتش‌نشانان در محل حادثه، به تلویزیون دولتی لهستان گفت که "واگن‌ها آسیب قابل توجهی دیده‌اند و به کندی می‌توانیم به افرادی که گرفتار شده‌اند، دسترسی پیدا کنیم."

این حادثه ساعت ۲۱ و ۱۵ دقیقه به وقت محلی و زمانی رخ داد که فعالیت‌های مهندسی روی یک ریل در ایستگاه شچکویی در مسیر راه‌آهن در حال انجام بود.

تلویزیون تی‌وی‌ان۲۴ لهستان گزارش داده است قطاری که به سمت خارکوف می‌رفت، روی ریل اشتباه بوده است.

طبق گزارش‌ها، سه واگن، آسیب‌هایی جدی دیده‌اند.



:: برچسب‌ها: حیوانات , سنگ ,
:: بازدید از این مطلب : 601
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()