نوشته شده توسط : brezzers

تایید ۹ وزیر پیشنهادی حامد کرزی، رئیس جمهوری از سوی مجلس نمایندگان افغانستان و خبر تعلیق گفتگوها در باره پیمان راهبردی میان این کشور و آمریکا، از مسائل اصلی مورد بحث روزنامه های چاپ امروز کابل است.

روزنامه وحدت تایید ۹ وزیر پیشنهادی حامد کرزی از جانب مجلس را خبر خوشی برای شهروندان کشور دانسته و نوشته که "نبوع سیاسی نمایندگان" باعث شد که آنها در "دام قومگرایی بدوی" گیر نیایند و به اجماع نظر در مورد این وزیران برسند.

به نظر روزنامه، پیش از این برخی از وزیران پیشنهادی آقای کرزی که مربوط به قوم خاصی بودند، نتوانستند آرای لازم برای عضویت در کابینه به دست آورند و این مساله باعث ایجاد شگافهای قومی و اجتماعی شده بود.

سرمقاله نویس وحدت معتقد است که هر چند موجودیت شگافهای اجتماعی در افغانستان واقعیت دارد و با پاک کردن صورت مساله نمی شود بر بحران هویت ملی غلبه کرد، بلکه با عقلانیت سیاسی و تفکر مدرن می شود که بر آن فایق آمد.

نویسنده با تاکید بر این که با رفع تبعیض می توان به وحدت ملی دست یافت، نوشته که تایید وزیران پیشنهادی از جانب مجلس بدون در نظر گرفتن قومیت آنها، می تواند برای مردم نویدبخش و بیانگر مسئولیت پذیری نمایندگان مجلس باشد.

اما روزنامه محور در سرمقاله خود نوشته که تفاوت اندک آرای ریخته شده در صندوقهای رایگیری در مجلس، دو احتمال را در مورد برخورد مجلس با این وزیران به میان می آورد: احتمال اول این است که نمایندگان بر سر آرای خود "معامله" کرده باشند و احتمال دوم این که آنها "غیرمسئولانه" عمل کرده باشند.

روزنامه افزوده که در هر دو صورت آسیب آن به مردم می رسد. نویسنده محور تاکید کرده که اگر نمایندگان در مقابل پول کار کنند، هیچ خوشبینی نسبت به آینده مجلس وجود ندارد و اگر آنها سهل انگاری کنند، در آن صورت هم ملت زیان می بیند.

محور معتقد است که همه افرادی که پیش از این به عنوان "سرپرست" در راس وزارتخانه ها قرار داشته و حالا رای اعتماد مجلس را به دست آورده اند، افراد "تجربه شده" هستند. به نظر روزنامه، آنها در چند سال گذشته نتوانستند که پروژه های برنامه ریزی شده را اجرا کنند.

نویسنده با این مقدمه نوشته که نظام کنونی افغانستان یک "نظام مصلحتی" است و تحقق مردمسالاری هنوز هم در این کشور "خواب و خیال" است. محور افزوده تا زمانی که امور کشور بر اساس شایسته سالاری به پیش برده نشود، پیشرفت امکان پذیر نیست.

ماندگار نوشته یک روز پس از آن که مجلس با اصلاح آئین نامه داخلی خود راه را برای معرفی وزیران رد صلاحیت شده باز کرد، همه این افراد رای اعتماد مجلس را به دست آوردند. به نظر روزنامه، هم مجلس و هم آقای کرزی از سرپرست بودن آنها "خسته" شده بودند.

نویسنده با تاکید بر این که برخی از وزیران تایید شده در کارهای خود موفق بوده و باید از سوی نمایندگان تایید می شدند، نوشته کسانی هم در میان این ۹ وزیر هستند که باید به جای دادن رای اعتماد به آنها، به دادگاه فرستاده می شدند.

ماندگار در ادامه افزوده در نظامی که کل ساختار آن مورد انتقاد است، وزیر شدن و رئیس شدن افراد در آن اهمیت چندانی ندارد و خوبترین انسانها هم در نظامی که فساد بر آن حاکم است، استحاله می شوند. روزنامه تاکید کرده که حالا باید تلاشها بر تغییر نظام متمرکز شود.

روزنامه دولتی انیس در سرمقاله خود با عنوان "کسب رای اعتماد پایان کار نیست" نوشته که تایید صلاحیتهای این وزیران از جانب مجلس، مسئولیت سنگینی را به دوش آنها می گذارد و در واقع این وزیران متعهد به اجرای وظیفه وجدانی و ملی شده اند.

روزنامه افزوده که پس از این هر عمل وزیران جدید حکومت افغانستان به طور روزانه از سوی مردم و نمایندگان ملت موشگافی و ارزیابی خواهد شد و به این ترتیب کسب رای اعتماد مجلس برای احراز مقام وزارت تنها آغاز کار است.

هشت صبح در مطلب اصلی خود موضوع تعلیق گفتگوها میان افغانستان و آمریکا در باره پیمان راهبردی میان دو کشور را نقد کرده و نوشته که علاوه بر شرایطی که در رسانه ها برای امضای این پیمان عنوان می شود، میان مقامهای دو کشور شرایط دیگری هم مطرح است.

در روزهای اخیر برخی رسانه ها گزارش کردند که این گفتگوها به دلیل اصرار دولت افغانستان بر توقف عملیات شبانه نیروهای خارجی علیه طالبان، معلق شده است، اما حامد کرزی روز سه شنبه، ۱۶ حوت/اسفند خبر تعلیق این گفتگوها را تکذیب کرد.

هشت صبح تاکید کرده که امضای این پیمان برای مردم و حکومت افغانستان منافع زیادی در پی دارد و انتظار مردم هم از حکومت این است که آن را در چهارچوب منافع ملی کشور امضای کند و مقامها آن را نباید یک "پیمان شخصی" بدانند و بر اساس منافع شخصی خود به آن نگاه کنند.

این روزنامه در ادامه هشدار داده که اگر افغانستان با امضای پیمانهای استراتژیک نظامی تضمین های لازم را در برابر همسایگان خود به دست نیاورد، با محدود شدن حمایتهای جهانی، درگیر تضادهای منطقه ای خواهد شد و آن گاه به وضعیت کنونی باز نخواهد گشت.

هشت صبح معتقد است که افغانستان با تهدیدهای فراوان منطقه ای رو به رو است، ولی حالا با حضور جامعه جهانی و به ویژه آمریکا در این کشور، این تهدیدها کمرنگ شده است. نویسنده افزوده که اگر نیروهای خارجی با بازهای اطلاعاتی منطقه مقابله نکند، افغانستان خود توانایی مقاومت در برابر آن را ندارد.

آرمان ملی در سرمقاله خود نوشته که تلاشهایی در جریان است تا آمریکا نیروهای خود را از افغانستان بیرون کند و این تلاشها به همکاری ایران و پاکستان صورت می گیرد. به نظر روزنامه، در صورت موفقیت این تلاشها، افغانستان در منطقه تنها خواهد ماند و این کشورها هرچه دلشان خواست، انجام خواهند داد.

روزنامه اصرار دولت افغانستان بر توقف عملیات شبانه نیروهای بین المللی به عنوان پیش شرط امضای پیمان راهبردی میان افغانستان و آمریکا را مورد انتقاد قرار داده و نوشته که توقف این عملیات به سود طالبان تمام می شود و در واقع نفوذ این گروه را در شهرها و روستا بیشتر می کند.



:: برچسب‌ها: برف , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 557
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers
رومن آبراموویچ

لوئیس فلیپه اسکولاری، سرمربی پیشین چلسی و تیم ملی برزیل، گفته است که کارکردن زیر نظر رومن آبراموویچ برای سرمربی بعدی این تیم "جهنم" خواهد بود.

آقای اسکولاری که در فصل ۰۹-۲۰۰۸ بعد از تنها ۷ ماه از مربیگری تیم چلسی کنار گذاشته شد، در واکنش به اخراج آندره ویلاش بواش گفت: "اخراج بواش عجیب است، البته برای من خیلی هم عجیب نیست چون برای خودم هم این اتفاق افتاد."

اسکولاری که در سال ۲۰۰۲ با برزیل به قهرمانی جام جهانی رسید، در سال ۲۰۰۸ جانشین آورام گرانت شد که چلسی را تا فینال لیگ قهرمانان اروپا رسانده بود.

فلیپه اسکولاری

فلیپه اسکولاری تنها هفت ماه در چلسی دوام آورد

هنگامیکه اسکولاری بعد از تنها ۳۶ بازی اخراج شد، این تیم در رده چهارم لیگ برتر قرار داشت و او هم مانند ویلاش بواش با مشکلاتی مثل مخالفت بعضی بازیکنان با سیستم مربیگری اش مواجه بود.

فلیپه اسکولاری معتقد است رومن آبراموویچ با بعضی بازیکنان چلسی بطور جداگانه در ارتباط است. او که در حال حاضر مربی باشگاه پالمیراس برزیل است، آینده سرمربی اخراج شده چلسی را روشن می‌بیند: "ویلاش بواش قهرمان بود (قبل از آمدنش به چلسی). او به زودی خودش را خواهد یافت و دوباره به اوج خواهد آمد. او باید ۷ یا ۸ بازیکن را عوض می‌کرد اما نتوانست".

رومن آبراموویچ از سال ۲۰۰۳ که چلسی را خرید، هفت مربی را کنار گذاشته که این مسئله نتقاد بسیاری از کارشناسان را برانگیخته است.

نامزدهای احتمالی مربیگری چلسی

۱- خوزه مورینیو (۹/۴): "آقای خاص" موفق‌ترین مربی تاریخ باشگاه چلسی است و گمانه‌زنی‌های زیادی درباره خروج او از رئال مادرید در پایان فصل وجود دارد

۲- رافا بنیتز (۷/۲): با والنسیا قهرمان لالیگا و جام یوفا، و با لیورپول قهرمان لیگ قهرمانان اروپا و جام حذفی انگلستان شد. البته آخرین تجربه‌اش دوره کوتاه ناموفقی در اینترمیلان بوده است

۳-پپ گوآردیولا (۴/۱): بهترین مربی سال جهان، و سه بار قهرمانی در لالیگا و دو بار قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا در سه سال حضور خود در بارسلونا او را در زمره موفق‌ترین مربیان جهان قرار داده است. امتناع او از تمدید قراردادش با بارسلونا شایعاتی مبنی بر احتمال پیوستن او به یک باشگاه دیگر نظیر چلسی را بر سر زبان‌ها انداخته است

۴- گاس هیدینک (۲۰/۱): تنها سه هفته است که به استخدام باشگاه روسی آنژی ماخاشکالا در آمده اما همواره مورد اعتماد آبراموویچ بوده است. در سال ۲۰۰۹ برای مدت کوتاهی پس از اخراج اسکولاری هدایت چلسی را بر عهده گرفت که موفق به فتح جام حذفی انگلستان شد

تخمین زده می‌شود که اخراج کارلو آنچلوتی، جذب ویلاش بواش از پورتو و اخراج او در کمتر از یک سال، در حدود ۵۰ میلیون پوند برای باشگاه چلسی هزینه دربر داشته است.

ریچارد بوان، مدیر اجرایی اتحادیه سرمربیان لیگ انگلستان، اخراج ویلاش بواش را "خجالت‌آور" خوانده و گفته: "قطعا آنچه ورای این ثروت بی‌پایان وجود دارد، ناتوانی در ایجاد یک باشگاه فوتبال موفق است. جستجوی آبراموویچ برای مربی هشتم در ۹ سال حضور جدا خجالت‌آور است".

خوزه مورینیو

خوزه مورینیو در کنار مجسمه خود در موزه مادام توسو بریتانیا. مورینیو موفق‌ترین مربی تاریخ باشگاه چلسی است

در میان مربیان اخراج شده چلسی، ژوزه مورینیو پرتغالی که اکنون هدایت رئال مادرید را بر عهده دارد، موفقترین مربی تاریخ این باشگاه است. او در اولین سال حضورش در چلسی (۲۰۰۴) این تیم را بعد از ۵۰ سال به قهرمانی در لیگ رساند. مورینیو علاوه بر تکرار قهرمانی لیگ در سال ۲۰۰۵، در ۳ سال مربیگری در چلسی جام حذفی و جام اتحادیه (دو بار) را نیز فتح کرد.

ظاهرا رابطه مورینیو با آبراموویچ از زمان اخراجش در سال ۲۰۰۷ بهبود یافته و بسیاری او را یکی از شانس‌های اصلی تصاحب صندلی سرمربیگری چلسی می‌دانند.

حضور او در لندن برای جستجوی خانه در هفته گذشته به شایعاتی در این زمینه دامن زده است.

چلسی در حال حاضر با ۴۶ امتیاز با سه امتیاز کمتر از آرسنال در رده پنجم لیگ برتر قرار دارد و در صورتیکه نتواند در پایان فصل به جمع چهار تیم نخست رده‌بندی راه یابد، از حضور در لیگ قهرمانان اروپای سال آینده باز خواهد ماند.

این تیم همچنین در چند روز آینده دو بازی مهم در پیش دارد. فردا (۶ مارس) چلسی در بازی تکراری جام حذفی، مهمان بیرمنگام خواهد بود. در لیگ قهرمانان اروپا نیز چهارشنبه آینده (۱۴ مارس) از ناپل ایتالیا پذیرایی خواهد کرد در حالیکه بازی رفت را ۱-۳ باخته است.



:: برچسب‌ها: نقاشی های دیواری ,
:: بازدید از این مطلب : 526
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers
فیس‌بوک

از صبح روز ۵ مارس دو شرکت فراهمگر اینترنت در تاجیکستان دسترسی به سایت فیس‌بوک را مسدود کردند

رئیس اداره مخابرات تاجیکستان گفت، قطع دسترسی به فیس‌بوک و برخی از سایت‌های دیگر به دلایل مشکلات فنی رخ داده است.

بیگ ظهوراف گفت که فعلاً کارشناسان در تلاش حل این مشکلات فنی هستند و در زودترین فرصت این مشکل رفع خواهد شد.

در سال ۲۰۱۰، زمانی که دسترسی به برخی از سایت‌های خبری در تاجیکستان مسدود شده بود، نیز آقای ظهوراف گفته بود، دلیل این امر “مشکلات فنی با ناقل‌ها” یا طناب‌های سیمی است.

وی آن زمان از شرح این موضوع که چه گونه “مشکل فنی” تنها دسترسی به سایت‌هایی را مسدود کرده است که در باره دولت تاجیکستان مطالب انتقادی منتشر می‌کنند، خودداری کرده بود.

آن زمان برخی از خبرنگاران، با برگزاری یک تظاهرات در نزد ساختمان این نهاد، قصد داشتند به آقای ظهوراف به طور سمبلیک یک بسته ناقل تقدیم کنند، ولی این مسئول مخابرات تاجیکستان در نزد تظاهرکنندگان حاضر نشد.

از روز شنبه، در تاجیکستان دسترسی به برخی از سایت‌ها، از جمله، فیس‌بوک، Zvezda.ru، Maxala.org و Tjknews.com مسدود شده است.

منابع شرکت‌های فراهمگران اینترنت در تاجیکستان گفتند که مسئولان اداره مخابرات به آن‌ها تلفنی در این باره دستور داده‌اند. هرچند، طبق قوانین تاجیکستان در این کشور دسترسی به سایت‌ها می‌تواند تنها توسط حکم دادگاه مسدود شود.

هرچند مقامات تاجیکستان در گذشته نیز گه‌گاهی برای مسدود کردن دسترسی به برخی از سایت‌های خبری اقدام کرده و پیوسته “مشکلات فنی" را دلیل این امر دانسته است.

این بار برخی از تحلیلگران بر این نظرند که انتشار مطلبی در سایت اینترنتی Zvezda.ru و بازنشر این مطلب در برخی از سایت‌های دیگر به مسدود شدن دسترسی علاقه‌مندان به این سایت‌ها منجر شده است.

بیگ ظهوراف

بیگ ظهوراف دو سال قبل پیشنهاد کرده بود که مقامات بیشتر از دوچرخه استفاده کنند

در این مطلب نسخه‌هایی از اسناد دولتی با مهر "مخفی" منتشر شده بود. این مطلب ادعا دارد که اسناد، به جلسه رئیس جمهوری تاجیکستان با مقام‌های امنیتی و پلیس در اواخر ماه نوامبر سال گذشته مربوط است.

در نسخه‌های این اسناد که ظاهراً آن‌ها را رئیس جمهور تاجیکستان امضا کرده است، از مقام‌های امنیتی و پلیس و کمیته امور دین خواسته شده که فعالیت حزب نهضت اسلامی، عمدترین حزب مخالف دولت در تاجیکستان، را "خصوصاً مسئولان و رهبران ساختارهای ابتدایی آن را تحت نظارت قطعی و دائمی" قرار دهند.

در یکی از این اسناد آمده است که مقامات ذیدخل باید "رویخت پره (فهرست کامل) اعضای حزب و محل و سراغه (نشانی) زیست آن‌ها را" معین و "طرز اصلوب کار تبلیغاتی حزب را" آشکار کنند و برای بیرون کشیدن آن‌ها از صفوف حزب، "از جمله با راه هوسمندسازی"، تدابیری بیندیشند.

این مطلب تا حالا صدها بار در سایت‌های مختلف، به خصوص توسط کاربران شبکه اجتماعی فیس‌بوک بازنشر شده و بحث‌هایی پیرامون این موضوع را به دنبال داشت.

بیگ ظهوراف، رئیس اداره مخابرات تاجیکستان، ادعاها مبنی به مسدود شدن دسترسی به برخی از سایت‌ها را به بازنشر این مطلب رد کرد، ولی همزمان از آن اظهاری نگرانی کرد که اخیراً در برخی از سایت‌های اینترنتی مطالبی منتشر می‌شوند که “آبروی دولت را می‌ریزانند.”

از سوی دیگر، آقای ظهوراف تأیید کرده است که برای جلوگیری از این امر اقداماتی روی دست گرفته شده‌اند، زیرا “مردم به ما در این باره زیاد شکایت می‌کنند.”

این در حالیست که انتظار می‌رود، برخی از سازمان‌های اجتماعی، از جمله، انجمن شرکت‌های فراهمگران اینترنت در تاجیکستان، در این زمینه بیانیه منتشر کنند. احتمال می‌رود، سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر نیز به این موضوع رسیدگی کنند.

زیرا جامعه بین‌المللی مسدود کردن دسترسی به سایت‌ها، از جمله به سایت‌های اجتماعی، را محدودسازی آزادی بیان و تقویت روندهای دیکتاتوری ارزیابی می‌کند.



:: برچسب‌ها: آب , جشنواره ,
:: بازدید از این مطلب : 669
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers
سعید مرتضوی

سه هفته پیش غلامحسین محسنی اژه ای خبر از نقض قرار تعقیب سعید مرتضوی توسط دستگاه قضایی داد

تعدادی از نمایندگان مجلس ایران در تذکری به محمود احمدی نژاد، رییس جمهور این کشور نسبت به خبر انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی واکنش منفی نشان داده اند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این نمایندگان روز دوشنبه ۱۵ اسفند (۵ مارس) در تذکری که در جلسه علنی مجلس خوانده شد، با اشاره به "اخبار موثق" حاکی از انتصاب آقای مرتضوی به سمت جدید، وی را فاقد هرگونه تخصص و تجربه مرتبط با تامین اجتماعی دانستند.

خبر انتصاب آقای مرتضوی هنوز به طور رسمی منتشر نشده است، اما روز گذشته خبرگزاری فارس در خبری اختصاصی، از قول مهدی ابویی معاون هماهنگی و پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نوشته بود که "رفتن سعید مرتضوی به سازمان تأمین اجتماعی قطعی است".

سعید مرتضوی، رئیس فعلی ستاد مبارزه با قاچاق ارز، در زمان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ دادستان تهران بود، اما به خاطر عملکرد خبرساز خود در جریان اعتراضات انتخاباتی، از این سمت برکنار شد و پس از آن از قوه قضائیه به دولت رفت.

سایت روزنامه جام جم وابسته به رادیو – تلویزیون حکومتی ایران، اسامی تذکر دهندگان به رئیس جمهور در مورد انتصاب آقای مرتضوی به سمت دولتی جدید را منتشر کرده که شامل ۱۵ نفر از نمایندگان - عمدتا مشهور - مجلس می شوند.

این نمایندگان، نصب آقای مرتضوی به مدیریت سازمان تامین اجتماعی را نقض آشکار مواد ۵۳ و ۵۴ از فصل ششم قانون مدیریت خدمات کشوری دانسته اند که در مورد ضوابط تخصصی انتصاب و ارتقای شغلی مدیران در سمت های "حرفه ای" (غیر سیاسی) است.

"سازمان تامین اجتماعی، بزرگ ترین سازمان متصدی بیمه های اجتماعی در ایران است که به گفته مسئولان این سازمان، بیش از ۲۳ میلیون نفر ازجمعیت ایران را تحت پوشش دارد"

سازمان تامین اجتماعی، بزرگ ترین سازمان متصدی بیمه های اجتماعی در ایران است که به گفته مسئولان آن، بیش از ۲۳ میلیون نفر ازجمعیت ایران را تحت پوشش دارد.

نقض قرار تعقیب مرتضوی

خبر غیر رسمی انتصاب جدید آقای مرتضوی سه هفته بعد از آن منتشر می شود که غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه خبر از نقض قرار تعقیب سعید مرتضوی دادستان سابق تهران توسط دستگاه قضایی داده بود.

آقای مرتضوی، ۸ ماه پیش از تبرئه خود در دستگاه قضایی خبر داده بود، اما آقای محسنی اژه ای این خبر را تکذیب کرده بود.

در آن زمان دادستان سابق تهران، ضمن اشاره به حکم منع تعقیب صادر شده از سوی دادگاه برای قضات درگیر در پرونده بازداشتگاه کهریزک، صدور این حکم را به معنی "برائت" خود و دو قاضی دیگر این پرونده دانسته بود.

در پاسخ به این اظهارات، آقای محسنی اژه ای گفته بود: "قبلا شکایتی نسبت به قضات پرونده کهریزک به دادسرا وصول شده بود که دادسرا قرار منع تعقیب صادر کرد. [اما] به قرار منع تعقیب اعتراض شد و دادگاه پرونده را با اعلام نقص دوباره به دادسرا ارجاع داد."

سخنگوی قوه قضائیه در توضیح نقص پرونده اظهار داشته بود: "باید یک مرجع قانونی در باره یک اتهام، استعلامی را به دادگاه ارائه کند و چون جواب این استعلام نیامده پرونده این قاضی [مرتضوی] همچنان مفتوح است."

"روز گذشته خبرگزاری فارس از قول مهدی ابویی معاون هماهنگی و پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نوشت که رفتن سعید مرتضوی به سازمان تأمین اجتماعی قطعی است"

سعید مرتضوی از سوی کمیسیون ویژه مجلس در باره حوادث بعد از انتخابات، به عنوان صادر کننده دستور انتقال بازداشت شدگان روز ۱۸ تیر به بازداشتگاه کهریزک معرفی شده بود.

بر اساس گزارش کمیته ویژه مجلس، آقای مرتضوی در جلسه‌ای با اعضای این کمیته گفته بود که دلیل انتقال برخی از بازداشت شدگان به کهریزک "فقدان ظرفیت زندان اوین" بوده است.

او همچنین علت مرگ سه تن از بازداشت شدگان روز ۱۸ تیر ۱۳۸۸ را، بر اساس "بررسی های انجام شده از سوی پزشکی قانونی" ابتلای آنها به بیماری مننژیت دانسته بود؛ اما کمیته ویژه مجلس در بررسی های خود به این نتیجه رسید که هر دوی این اظهارات خلاف واقع است.

در چنین شرایطی بود که دستگاه قضایی ایران حکم تعلیق سعید مرتضوی، حسن دهنوی (مشهور به قاضی حداد)، معاون امنیت وقت دادستان تهران، و علی اکبر حیدری فر، دادیاری که دستور انتقال معترضان انتخابات ریاست جمهوری به بازداشتگاه کهریزک را داده بود را صادر کرد. در پی صدور این حکم، در شهریور ۱۳۸۹ بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس ایران از تعلیق سعید مرتضوی در ارتباط با پرونده بازداشتگاه کهریزک تشکر کردند.

روز ۱۸ تیر ۱۳۸۸ تعدادی از بازداشت شدگان اعتراضات خیابانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری به بازداشتگاه کهریزک در جنوب تهران منتقل شدند که دست‌کم سه نفر از آنها به نام های امیر جوادی فر، محسن روح الامینی و محمد کامرانی در اثر بدرفتاری در داخل این بازداشتگاه کشته شدند.

در پی بررسی پرونده کهریزک، دو استوار نیروی انتظامی به جرم "مباشرت در قتل" به قصاص محکوم شدند که بازماندگان کشته شدگان اعلام کردند راضی به اعدام آنها نیستند و در عوض، خواهان محاکمه و مجازات "آمران" قتل فرزندانشان هستند.



:: برچسب‌ها: سفر , د ,
:: بازدید از این مطلب : 579
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers
فریده خلعتبری

خانم خلعتبری می گوید با این روندی که وزارت ارشاد برای صدور مجوز کتاب کودک و نوجوان پیش گرفته باید به انصاف هیات نظارت بر کتاب کودک شک کرد

مدیر نشر شباویز در گفتگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفت که عدم صدور مجوز برای برخی کتاب های این انتشاراتی حدود دو میلیارد تومان برایش هزینه داشته است.

فریده خلعتبری، در این گفتگو ضمن انتقاد از روند صدور مجوز برای کتابهای کودک و نوجوان گفت که این شیوه باعث می شود ناشران خصوصی کتاب کودک و نوجوان ضرر کنند.

به گفته خانم خلعتبری روند صدور مجوز برای این کتاب ها به این شکل است که ناشر باید نسخه نهایی را برای صدور مجوز به وزارت ارشاد بفرستد، یعنی به این ترتیب هزینه هایی چون حروفچینی، تصویرگری و لیتوگرافی پرداخت می شود بی آنکه معلوم باشد که کتاب اجازه انتشار خواهد یافت یا خیر.

مدیر نشر شباویز در گفتگوی خود با ایلنا گفته که معتقد است غالبا کتابهایش به "دلایل واهی و غیر کارشناسانه" مورد تایید ارشاد قرار نمی گیرد. خانم خلعتبری همچنین گفت که "ناشران دولتی یا منتسب به دولت" هرگز با مشکلاتی از این دست روبرو نمی شوند.

خانم خلعتبری در این گفتگو به چند نمونه از مواردی که از وی خواسته شده کتابهایش را برای دریافت مجوز اصلاح کند، اشاره کرد از جمله در مورد کتاب "المیرا" که به گفته خانم خلعتبری "رد شده است". او گفت داستان این کتاب درباره "دختر سه ساله ای است که بیمار است و همیشه تب دارد و با وجود مراقبت های پدر و مادرش با روایتی لطیف و زیبا در پایان داستان، زندگی را ترک می گوید".

مورد دیگری که این ناشر کتاب کودک و نوجوان به آن اشاره کرد این بود که درباره کتاب دیگری به او گفته اند: "چرا در آن به عزرائیل جنسیت مونث داده اید؟".

مدیر انتشارات شباویز همچنین گفت "با این روندی که وزارت ارشاد پیش گرفته باید به انصاف هیات نظارت بر کتاب کودک و نوجوان در اداره کتاب شک کرد از طرف دیگر این روند روز به روز به مشکلات ما اضافه می کند بنا بر این مسئولان اگر مدعی دلسوزی در این حوزه هستند باید چاره ای برای حل مشکلات موجود بیندیشند."

این اولین بار نیست که یک ناشر نسبت به ممیزی و روند صدور مجوز برای کتاب ها معترض است. به غیر از ناشران بسیاری از نویسندگان هم به عملکرد وزارت ارشاد در ممیزی کتاب هایشان اعتراض دارند.

چندی پیش نیز اخباری مبنی بر حذف بخش هایی از منظومه خسرو و شیرین برای کودکان منتشر شد که واکنش های زیادی را برانگیخت.



:: برچسب‌ها: استرالیا , پرنده ,
:: بازدید از این مطلب : 623
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers
نازنین خسروانی

نازنین خسروانی برای اجرای حکم شش سال زندان به اوین فراخوانده شد

نازنین خسروانی، روزنامه نگار ایرانی، برای اجرای حکم ۶ سال حبس خود به زندان اوین رفت.

یک منبع آگاه با تائید این خبر به بی‌بی‌سی فارسی گفت : "خانم خسروانی چندین بار برای اجرای این حکم احضار شده بود، اما هر بار او را بازگرداندند. تا اینکه امروز ۱۵ اسفندماه او خود را برای اجرای حکم به زندان اوین معرفی کرد."

خانم خسروانی در فرودین ماه سالجاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عباس پیرعباسی به تحمل شش سال زندان محکوم شده بود.

فریده غیرت، وکیل خانم خسروانی در آن زمان به وبسایت کلمه گفته بود که دادگاه انقلاب اسلامی خانم خسروانی را به اتهام "اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام" مجرم شناخته است.

خانم خسروانی ۱۲ آبان سال ۱۳۸۹، در منزل پدری اش بازداشت شده و در طول مدت بازداشت در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین بود.

او از روزنامه نگاران اصلاح طلبی است که با روزنامه های نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمایه و خبرگزاری آفتاب همکاری داشته، اما به گفته خانواده اش در ماه‌های منتهی به بازداشتش در روزنامه‌ای کار نمی‌کرده است.

خانم خسروانی، اسفندماه سال گذشته بعد از تحمل ۱۳۲ روز بازداشت با سپردن وثیقه ای به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان از زندان اوین آزاد شد.

این روزنامه‌نگار متولد سال ۱۳۵۵ و فارغ التحصیل رشته روزنامه‌نگاری و ارتباطات از دانشگاه آزاد است.



:: برچسب‌ها: باغ ,
:: بازدید از این مطلب : 554
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

همزمان با پیروزی مجدد پوتین در انتخابات ریاست جمهور روسیه، این كشور تحولات جدیدی را تجربه می كند. به گزارش ایرنا، كمیسیون مركزی انتخابات روسیه ساعت هفت بامداد دوشنبه 15 اسفنداعلام كرد: با شمارش 47/97 درصد آرای ماخوذه از صندوق های رای انتخابات ریاست جمهوری روسیه، 'ولادیمیر پوتین' 08/64 درصد آرا را بدست آورد. بر پایه این گزارش،'گنادی زوگانف' رهبر حزب كمونیست روسیه، 1/17 درصد آرا، 'میخاییل پروخروف' سرمایه دار روس هم در حال حاضر با كسب 99/6 درصد پس از پوتین و زوگانف در مكان سوم قرار دارد. همچنین 'ولادیمیر ژیرینفسكی' رهبر حزب لیبرال دمكرات، 37/6 درصد آرا و 'سرگئی میرونف' رهبر حزب 'روسیه عادل' هم 74/3 درصد آرا را كسب كردند. پوتین كه پیش از این در فاصله سال های 2000 تا 2008 میلادی دو بار سكان رهبری روسیه را بر عهده داشته و از آن زمان تاكنون نیز در سمت نخست وزیر این كشور مشغول فعالیت است.

پوتین شامگاه یكشنبه 14 اسفند، در اجتماع دهها هزار نفری طرفداران خود در 'میدان مانژ' مسكو كه 'دمیتری مدودیف' رییس جمهوری روسیه نیز در آن حضور داشت، بدون اشاره به نام كشور خاصی از جنجال های تبلیغاتی مداخله جویانه غرب در جریان كارزارهای انتخابات ریاست جمهوری كشورش انتقاد كرد. وی افزود: ما در مبارزه سالم و منصفانه ای پیروز شدیم و این نه تنها انتخابات ریاست جمهوری، بلكه آزمونی برای مردم روسیه و بلوغ سیاسی آنان بود. پوتین خاطرنشان كرد: این انتخابات نشان داد كه هیچكس نمی تواند اراده خود را بر ما تحمیل كند. وی اضافه كرد: این انتخابات نشان داد كه مردم روسیه به سادگی قادر به تشخیص دسیسه های جدید سیاسی دشمنان خود كه هدفی جزء نابودی نظام حكومتی این كشور را دنبال نمی كند، می باشند. وی گفت: مردم روسیه امروز نشان دادند كه این گونه سناریوها در سرزمین ما تحقق نخواهد یافت. گفتمان پوتین پس از انتخاب به عنوان رییس جمهور آینده روسیه نشان می دهد كه این كشور، در دوران جدید زمامداری پوتین با تحولات گسترده ای روبه رو خواهد شد، همانظور كه پیشتر در سال 1999، روسیه با پوتین آغازی جدید را تجربه كرد.

روسیه پس از سال 1991(1370) را می توان كشوری توصیف كرد كه شرایط جدیدی را در حوزه داخلی و هم در حوزه خارجی تجربه می كرد، روسیه در دوران پسا شوروی با از هم پاشیدگی ساختارهای داخلی و خارجی گذشته مواجه شده بود و از دیگر سو می بایست ساختارهای جدیدی را برای تحرك در عرصه خارجی ایجاد می كرد. براین مبنا مجموع تحولات جدید موجب شد تا فرصت ها و تهدیدهای جدیدی پیش روی زمامداران این كشور قرار بگیرد.

در عرصه سیاست خارجی نیز روسیه، تحولات چشمگیری داشت به نحوی كه در دوران پسا شوروی، سیاست خارجی این كشور با فقدان ساختار تصمیم سازی و قابلیت و توان سناریوپردازی منسجم، تصمیمات جزیره ای و منفعلانه روبه رو شده بود. در دوران 'بوریس یلتسین' سیاست خارجی روسیه بیشتر منفعلانه و جزیره ای عمل می كرد. اما با روی كار آمدن 'ولادیمیر پوتین' در سال 1999

(1379) به عنوان كفیل ریاست جمهوری روسیه، سیاست خارجی این كشور، به گونه ای مشهود تغییر كرد.

به نظر برخی كارشناسان سیاسی، تحولات سیاست خارجی دوران پوتین را شاید بتوان در دو سطح ساختاری و رویكردی طبقه بندی كرد. در این دوران سیاست خارجی روسیه در حوزه ساختاری از بی ثباتی به ثبات نسبی، از ساختار غیرمنسجم به ساختاری منسجم، تغییر رویه داد. در حوزه رویكردی نیز سیاست خارجی روسیه به شدت به سمت موازنه سازی میان بازیگران بین المللی حركت كرد.

براین اساس، دوران 'دمیتری مدودیف' را شاید بتوان دورانی دانست كه سیاست خارجی در ثبات نسبی، تنها رویكرد متفاوتی را در عرصه اجرایی دنبال كرد و ثباتی كه پوتین آفریده بود، در قالب هایی ساختارمند دنبال می شد. در چنین چارچوبی، انتخاب مجدد پوتین به عنوان رییس جمهور آینده این كشور در سال2012 (1390)، نوع و چگونگی نگاه پوتین به سیاست خارجی جدید روسیه و راهبرد این كشور در نظام بین الملل متغیر كنونی برای پیشبرد اهداف و منافع ملی را با اهمیت ساخته است.

از این منظر، بررسی نگاه پوتین به اهداف، منافع ملی و راهبردهای كلان روسیه از یك سو و در دیگر سو، شاخص های رفتاری كه سیاست خارجی جدید روسیه در دوران پوتین می تواند مد نظر داشته باشد و برآیندهای آن، بستری مناسب جهت بررسی خواهد بود.

** پوتین؛ از گذشته تاكنون

----------------------------------

ولادیمیر پوتین، نخست وزیر پیشین روسیه و رییس جمهور فعلی این كشور، بیشتر دوران كودكی خود را در بلوك های ساختمانی اتحاد جماهیر شوروی گذراند و سپس بیش از یك دهه از زندگی خود را در دنیای اطلاعات و جاسوسی سپری كرد. پوتین امروز در حالی 68 ساله شده است كه وارد مرحله دیگری از زندگی سیاسی خود می شود. اما با وجود تغییرات رخ داده درساختار داخلی روسیه، نظام بین المللی نیز با تحولات جدیدی مواجه شده بود، به طوری كه نظام دو قطبی دوران جنگ سرد با اضمحلال اتحاد جماهیر شوروی دیگر وجود نداشت و فضای بین المللی روندهای متفاوتی را به خود می دید.

شاید بتوان گفت، انتقال قدرت از یلتسین به پوتین نشان داد كه ساختار سیاسی روسیه به دنبال تمركز در ساختار و هویت مستقل در سیاست خارجی است.در این میان اگرچه، روسیه دوران یلتسین، با موج جدایی طلبی، جنگ در چچن، ضعف در سیاست های امنیتی- دفاعی و سیاست خارجی مواجه بود. اما پوتین توانست پس از یلتسین به بسیاری از این نگرانی ها پایان دهد و فضای عمومی روسیه را ثبات بخشد.

در حوزه سیاست خارجی، از یك سو پوتین با محذورات ناشی از بازسازی قدرت روسیه به دلیل مشكلات اقتصادی برخاسته از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی روبه رو بود و از دیگر سو، رفتار خارجی این كشور با توجه به پیشینه نظام دو قطبی می بایست در مسیر توانایی های گذشته قرار می گرفت. در این قالب، سیاست خارجی روسیه علاوه بر همكاری با غرب در چارچوب منافع اقتصادی، بایستی قابلیت ها و توانایی های منطقه ای و بین المللی خود را بازمی یافت. در این چارچوب، پوتین دست به اجرای راهبردی تلفیقی زد. براین اساس، راهبرد پوتین تلفیقی از راهبرد نگاه به غرب 'آندره كوزیرف' (وزیرامورخارجه پیشین روسیه) و نگاه به شرق 'یوگنی پریماكف' (نخست وزیر پیشین روسیه) بود. در رویكرد نگاه به غرب و یا 'آتلانتیك گرایی' تعامل و همكاری راهبردی به مثابه یك اولویت اساسی تعریف و تبیین شده است در حالی كه در رویكرد 'اوراسیاگرایی، نگاه به شرق و بازگشت روسیه به مناطق ژئوپلتیك دوران شوروی مد نظر قرار می گرفت.

به گزارش منابع خبری روسی، در این زمینه پوتین در 6 ژانویه سال 2000 (دی ماه 1379) در یكی از اولین اقدامات خود، سندی را بعنوان طراحی مفهوم امنیت ملی روسیه تصویب كرد. به طوری كه این سند دگرگونی اساسی در سیاست خارجی روسیه، نسبت به جهان غرب را موجب شد.

برخی كارشناسان براین باورند: پوتین با تعیین چند اولویت جدید، تلاش كرد تا رویكردهای سیاست خارجی روسیه را منسجم تر سازد:

- تقویت اقتصاد روسیه: روسیه دوران پسا شوروی به دلیل فروپاشیدن بسیاری از ساختارهای گذشته و لزوم بازسازی و ایجاد ساختارهای جدید، نیاازمند الزام اولویت دهی به حوزه اقتصادی بود كه این الزام در دوران پوتین به صورتی نظام مند دنبال گردید.

- توجه به منطقه اوراسیا: پوتین تلاش كرد تا در چارچوب بازیابی سازمان هایی نظیر، سازمان كشورهای مستقل همسود و سازمان پیمان امنیت جمعی، اوراسیا (آسیای میانه- قفقاز) را به روسیه پیوند دهد.

- حمایت از استقرار جهان چندقطبی: در سند مربوط به سیاست خارجی روسیه، مخالفت با نظام تك قطبی و تلاش در جهت استقرار نظام چند قطبی، مورد تاكید فراوانی قرار گرفت و تلاش پوتین نیز در سال های 2000 تا 2008 (1380- 1387) در جهت جلوگیری از ایجاد نظام تك قطبی بوده است.

-اولویت های دیگر سیاست خارجی این كشور مبارزه با تروریسم و جدایی طلبی قومی، تاكید بر نقش محوری سازمان ملل در عرصه بین المللی، حمایت از حق حاكمیت كشورها و ایجاد ثبات استراتژیك در جهان.

**چشم انداز سیاست خارجی جدید پوتین

---------------------------------------------

از نگاه برخی كارشناسان، در آغاز قرن بیست و یكم، وقوع دو رخداد فضای كلان روابط روسیه و غرب (به طور عام) و روابط روسیه و آمریكا (به طور اخص) را دگرگون ساخت. رخداد نخست، ورود پوتین به عرصه سیاست روسیه بود كه با نگاهی متفاوت به روسیه و توانایی‌های این كشور به عنوان رییس جمهور به كاخ كرملین پای گذاشت و رخداد دوم حادثه 11 سپتامبر بود كه نظم بین‌المللی را كاملاً متحول كرد. اما با پایان دوران ریاست جمهوری پوتین و روی كار آمدن مدودیف، سیاست خارجی روسیه در رویكردها دچار چرخشی متفاوت از گذشته شد و سیاست خارجی این كشور كه پیش از این با مبنایی اوراسیا گرا اما با تعادلی غرب محور شناخته می شد به یكباره با مبنایی 'آتلانتیك گرا' (غرب گرا) و تعادلی شرق محور اجرایی شد.

براین اساس و در چنین چارچوبی، با انتخاب مجدد پوتین به عنوان رییس جمهوری روسیه، به نظر می رسد كه سیاست خارجی این كشور بار دیگر تحولات جدیدی را به خود خواهد دید. زیرا با توجه به فضای بین المللی جدید و تحولات رخ داده، سیاست خارجی پوتین را بایستی تلفیقی از اصول گذشته و رویكردهای جدید تلقی كرد. اینك پوتین به تبعیت از گفتمان امنیتی اوراسیاگرایی به این تعبیر 'لرد پالمرستون' معتقد است كه روسیه منافع دایمی دارد ولی دوستان و دشمنان دایمی ندارد.براین مبنا، پوتین اهداف كوتاه مدت خود را ناظر بر نظارت موثر بر فضای شوروی سابق، ممانعت از گسترش نفوذ مراكز دیگر قدرت از قبیل آمریكا و چین به این فضا متمركز كرده است كه این رویكرد در طرح 'اتحادیه اوراسیایی' پوتین تبلور یافته است.

همچنین، پوتین در سیاست خارجی خود تلاش می كند تا مفهوم چندجانبه گرایی را به جای چندقطبی در ادبیات راهبردی بین المللی تقویت نماید چراكه در یك فضای چندجانبه گرا فرصت برای نقش آفرینی روسیه بیش از گذشته خواهد شد. وی در این راستا فضای نوینی برای همكاری با ائتلاف غرب و ساز و كارهای فرا آتلانتیكی برای دستگاه های تصمیم ساز راهبردی روسیه، بازتعریف كرده است.

به گزارش منابع خبری، در سند 'دكترین سیاست خارجی روسیه' كه در جولای 2008 (تیر 1387) تصویب شد كه یكی از اولویت های اصلی سیاست خارجی این كشور را مقابله با یكجانبه گرایی و اقدام در فضای چندقطبی تعریف شده است. در این چارچوب شاید بتوان اولویت های سیاست خارجی روسیه در دوران جدید پوتین را در این اصول خلاصه كرد:

1.افزایش نقش روسیه در روند و حل و فصل مسایل بین المللی

2. تغییر جهت گیری سیاست خارجی روسیه ازغرب (اروپا و آمریكا) به سمت شرق (مطقه اوراسیا، آفریقا و آمریكای لاتین)

3. عبور از مفهوم 'دشمن' در سیاست امنیتی و خارجی و استفاده از مفاهیم رقابت و همكاری در برابر غرب

4.كنار گذاشته شدن مفهوم نظام تك قطبی و اصالت دادن به چندجانبه گرایی بین المللی

5.مشاركت فعال روسیه در چارچوب نظم نوین جهانی و ممانعت از الگوهای رفتاری یك جانبه گرا

** جمع بندی

------------------------

سیاست خارجی روسیه اگرچه در دهه گذشته با فراز و نشیب های بسیاری مواجه بوده، اما به طور حتم نمی توان نقش پوتین به عنوان قوام دهنده سیاست خارجی جدید روسیه را از نظر دور داشت. درواقع پوتین در ساختار سازی سیاست خارجی روسیه پسا شوروی بسیار فعال بوده است . در چنین چارچوبی سیاست خارجی روسیه توانست با مانور بیشتری نسبت به گذشته اقدام كرده و قابلیت تطابق براساس روندهای بین المللی را پیدا كند.

به نظر می رسد روی كار آمدن مجدد پوتین در روسیه فرصت دوباره ای را برای پوتین فراهم كرده است تا همزمان هم از غرب دوری كرده و هم از منافع حاصل از همگرایی با آن در عرصه سیاست خارجی و معادلات منطقه ای و فرامنطقه ای بهره لازم را ببرد. به عقیده كارشناسان روابط بین الملل، رویكرد واگرایی و استقلال روسیه در نقاط مورد اختلاف با غرب، سطح نفوذ این كشور را در عرصه بین المللی افزایش می بخشد.

حقیق**2040**1599



:: برچسب‌ها: ایتالیا , آلمان ,
:: بازدید از این مطلب : 680
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، حدود یكصد نفر از مخالفان حكومت روسیه عصر دوشنبه در هنگام برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز علیه انتخابات روسیه در میدان 'لوببانكا' در مركز مسكو دستگیر شدند.

بر پایه این گزارش تظاهركنندگان در برابر ساختمان كمیسیون مركزی انتخابات روسیه اجتماع كرده بودند و ماموران پلیس پس از هشدار و خودداری معترضان نسبت به ترك محل، آنها را دستگیر كردند.

اكثر معترضین را فعالان جنبش ضددولتی 'روسیه دیگر' تشكیل می دادند و 'ادوارد لیمونف' رهبر این جنبش و از سران مخالفان چپ گرای حكومت روسیه در میان دستگیرشدگان بود.

به گزارش اینترفكس، همچنین در سن پترزبورگ نیز مخالفان حكومت روسیه علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری تظاهرات كردند.

بر پایه این گزارش این تظاهرات در میدان 'ایساآكیف' و با حضور حدود 800 نفر برگزار شد كه ماموران پلیس 70 نفر را دستگیر كردند.

این تظاهرات بدون مجوز برگزار شد و ماموران امنیتی با توجه به غیرقانونی بودن آن، پس از هشدار اقدام به دستگیری تظاهركنندگان كردند.

انتخابات ریاست جمهوری روسیه روز یكشنبه برگزار شد و 'ولادیمیر پوتین' با به دست آوردن حدود 64 درصد آرا به پیروزی رسید.

اروپام/2242**518** 1597



:: برچسب‌ها: نیکون , تورنتو ,
:: بازدید از این مطلب : 630
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

وضع محدودیت از جانب بانک مرکزی افغانستان بر خروج ارز این کشور و بررسی صلاحیت‌های وزیران پیشنهادی رئیس‌جمهور در مجلس افغانستان، از موضوع‌های عمده مورد بحث روزنامه‌های چاپ امروز کابل هستند.

اراده در سرمقاله خود با تاکید بر این که مشکل اساسی افغانستان "ریشه در پایه‌های قدرت دارد"، مدعی شده است که "هر مشکل عمده و اساسی به نحوی توسط کسانی سامان داده می‌شود که روابط مستقیم یا غیرمستقیم با مراجعی دارند که در سطح اول دستگاه سیاست و قدرت" هستند.

به نظر این روزنامه، "اگر فساد اداری بیداد می‌کند، اگر اختلاس به اوج خود رسیده، اگر ناامنی سیر صعودی دارد، اگر حضور انواع مافیا در اداره‌های دولتی و غیردولتی رو به گسترش است... به وسیله گروهی تنظیم می‌شود".

سرمقاله‌نویس اراده انتقال ارز از کشور به خارج را مثال زده و نوشته است که بیشتر این پول‌ها به وسیله مقام‌های بلندپایه دولتی یا افرادی که به نحوی وابسته به آنها هستند، خارج می‌شوند. به نوشته این روزنامه، این افراد از پول کمک‌های بین‌المللی به افغانستان برای خود در دوبی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

اخیرا بانک مرکزی افغانستان اعلام کرد که در چند سال اخیر حدود پنج میلیارد دلار از این کشور خارج شده و به همین دلیل بر خروج ارز از کشور محدودیت وضع کرده است. براساس این محدودیت هر فرد تنها ۲۰ هزار دلار می‌تواند با خود به خارج از کشور منتقل کند.

اراده معتقد است که این تصمیم تازه بانک مرکزی بیشتر از آن که بتواند این محدودیت را در مورد افراد قدرتمند اعمال کند، افراد عادی و بازرگانان را هدف قرار خواهد داد و در نتیجه، آنها نخواهند توانست که برای وارد کردن کالاهای مورد نیاز مردم از خارج، پول به خارج منتقل کنند.

آرمان ملی وضع محدودیت بر خروج ارز از کشور را دیر دانسته و نوشته است که هرچند این کار در خور ستایش است اما باید در این مورد بسیار پیشتر از این تصمیم گرفته می‌شد. به تعبیر نویسنده، حالا که "فصل سبز" کمک‌های جهانی به افغانستان به پایان رسیده"، این تصمیم اتخاذ شده است.

این روزنامه همچنین تاکید کرده است که با وجود این، اعضای دولت، مقام‌های بلندپایه و نورچشمی‌های آنها باید به این تصمیم تازه بانک مرکزی پابند باشند و در وقت بیرون شدن از کشور، نشان دهند که ده‌ها و صدها هزار دلار با خود ندارند.

آرمان ملی با این مقدمه، در مورد اجرایی شدن این تصمیم ابراز شک و تردید کرده و افزوده است که از کجا معلوم است که مجریان این تصمیم خود بیشتر از گذشته با خارج‌کنندگان ارز از کشور "تبانی" نمی‌کنند و قانون را در مورد همگان به گونه یکسان اجرا می‌کنند.

ماندگار در تیتر اول خود نوشته است: "تهدیدهای داخلی خطرناکتر از تهدیدهای خارجی" و در توضیح آن نوشته است که اگر هک شدن وبسایت شورای امنیت ملی افغانستان درست باشد، باید نسبت به کل وضعیت امنیتی کشور شک کرد.

اخیرا افرادی منسوب به گروه القاعده وبسایت شورای امنیت افغانستان هک کردند و در آن عکس اسامه بن لادن، رهبر این گروه را گذاشتند و پیام‌هایی به زبان‌های عربی و انگلیسی در حمایت از این گروه و مخالفت با مسیحیان، یهودیان و شیعیان نوشتند.

این روزنامه افزوده است که یک بار در گذشته طالبان با دست یافتن به ایمیل‌های مقام‌های امنیتی، باعث شرمساری بزرگی برای این مقام‌ها شدند و این بار وبسایت شورای امنیت ملی افغانستان، که از نهادهای مهم دولت این کشور شمرده می‌شود، هک شده است.

به باور نویسنده ماندگار، افراد "نفوذی" در نهادهای دولتی افغانستان زمینه این کارها را فراهم کرده‌اند و به همین دلیل، نویسنده نسبت به خطری که از جانب این گونه افراد وجود دارد، هشدار داده است.

هشت صبح روند بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی حامد کرزی، رئیس‌جمهور افغانستان در مجلس را نقد کرده و نوشته است که "در پارلمانی که ما داریم خواب چنان سنگینی می‌کند حوصله طرح چند سوال تخصصی برای نمایندگان باقی نمی‌ماند".

اخیرا آقای کرزی ۹ عضو جدید کابینه خود را به مجلس معرفی کرد و در هفته جاری مجلس سرگرم بررسی برنامه‌های این وزیران ییشنهادی بوده است و روز دوشنبه، ۱۵ حوت/اسفند، جلسه رأی‌گیری در مورد رد یا تایید صلاحیت‌های آنها برگزار شده است.

این روزنامه از اعضای مجلس انتقاد کرده است که با وزیران پیشنهادی "برخورد رفیقانه" دارند و این امر زمینه طرح پرسش‌های اساسی در مورد برنامه‌های آینده این وزیران را از بین برده است. به نظر هشت صبح، سوال‌هایی که در دو روز گذشته مطرح شده هم بیشتر "سطحی" بوده‎‌اند.

این روزنامه افزوده است که حتی بیشتر نمایندگان، حوصله نشستن در مجلس برای شنیدن برنامه‌های این وزیران پیشنهادی را هم نداشته‌اند و در وقت سخنرانی آنها، آهسته آهسته مجلس را ترک کردند. هشت صبح با لحن طعنه‌آمیزی افزوده است که گویی نمایندگان هنگام خروج از مجلس، کارهای مهمتر از نمایندگی مردم داشته‌اند.

سرمقاله‌نویس هشت صبح در ادامه نوشته است که وقتی برخورد اعضای مجلس با وزیران پیشنهادی چنین باشد، پس معیار برای دادن رأی اعتماد به آنها چیست. این روزنامه افزوده است: این همه بی‌علاقگی نشان از آن دارد که نمایندگان تصمیم خود را از قبل در این مورد گرفته‌اند.



:: برچسب‌ها: ساحل , آبی , غذا ,
:: بازدید از این مطلب : 596
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش ایرنا،‌ 'جعفر قدیری' روز دوشنبه در جلسه مجمع عمومی سالیانه هیات پینگ پنگ استان خراسان جنوبی در شهر بیرجند اضافه كرد: در استان ما نیز در عین حال كه ورزش همگانی جایگاه خود را دارد اما نباید سیاست ها و سرمایه گذاری های دستگاه ورزش استان خراسان جنوبی از رسیدن به ورزش قهرمانی باز بماند.

وی ضمن تایید خدمات هیات پینگ پنگ استان خراسان جنوبی در توسعه این ورزش و سرمایه گذاری در نقاط روستایی و مهد كودك ها گفت: خوشبختانه هیات پینگ پنگ استان خراسان جنوبی با توجه به تمركز سرمایه گذاری هایش در آموزش های پایه ای (مهد كودك ها) در سطح كشور نمونه است اما نباید فراموش كرد كه به هر حال ما وقت و سرمایه خود را صرف می كنیم تا بتوانیم در سطح كشور و به دنبال آن در جهان نیز، جایگاه خود را ارتقاء بخشیم.

قدیری افزود: از این روی، اولویت بندی تخصیص اعتبارات به هیات های ورزشی استان، فقط بر اساس كسب مدال های رنگی در سطح كشور و البته در جهان است.

وی گفت: گواه این موضوع آن است كه از هم اكنون بودجه اعزام نمایندگانی كه از این استان قرار است در مسابقات فرانسه شركت كنند را برایشان كنار گذاشته ایم.

قدیری افزود: اما اینكه هیاتی توقع داشته باشد برای كسب تجربه هزینه اعزام نمایندگانش را بپردازیم، از انصاف به دور است.

666 / 1589



:: برچسب‌ها: فرانسه ,
:: بازدید از این مطلب : 564
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1390 | نظرات ()